Valupptakt i Majorna

Det blev en fin folkfest i Majorna igår. Fler än 1 000 personer kom på Vänsterpartiets valupptakt för att höra musik och tal, träffa vänner och äta mat. En bra uppladdning inför valspurten.

Majorna

Gus Kaage har fler bilder och mitt tal på sin blogg, kika här.

4 reaktion på “Valupptakt i Majorna

 1. Hej! Är så glad över att ni driver frågan om kortare arbetstid. Läs gärna ”Sänkt arbetstid minskar växthusgaser” på Birger Schlaugs blogg.
  Koppla samman flygresor, köttätande, klimat, och arbetstidsförkortning. Samt vinster i välfärden.

  För om inte ni gör det nu, vilka andra kommer att göra det?
  Hoppas på att ni tycker att det är viktigt med försök, att korta arbetstiden inom alla lönegrupper samtidigt. När jag läser ”METRO” så har jag förstått det som, att försök görs endast inom hemtjänsten och äldreomsorgen. Att personal oroar sig över löneutvecklingen. Det blir lite fel om man endast börjar där? Med dem som ställer till det minst… Om de inte lånar till konsumtion förstås.

  Bör man inte börja även med andra grupper som har ett större utrymme till att göra förändringar? Med dem som inte behöver oroa sig för löneutvecklingen. Med de som har råd att flyga kors och tvärs, samt har råd att vräka i sig mängder av kött.

  Med vänlig hälsning

 2. Jaaaa, den frågan om 6 timmars arbetsdag har slumrat i några år…..nu hoppas jag den blir allvarligt och aktivt behandlad (och så småningom genomförd)av vänsterpartiet och alla andra partier som har insikt i det goda värdet av detta.

  Toyota i Göteborg klarar det, Svartedalens äldreboende är nu på gång, startar det såhär småskaligt på många ställen så tror jag det sprider sig….många bäckar små….
  Sex timmars arbetsdag skulle innebära så mycket positivt, fler kommer i arbete, de som går ner får mer fritid, gemenskap på ett mer avkopplande plan blir med all säkerhet bättre. Vi får mer tid att PRATA med varandra.

  Prata kreativ politik för oss ALLA utan privata vinstintressen gällande det gemensamma samhälleliga….man kan ändå ingenting ta med sig när man dör….om det nu är någon som tror det….

  Tre heltidstjänster på 8 tim/dag blir fyra tjänster med 6 tim/dag. HURRA!

  Att vara beredd på att GÅ NER 10% på sin lön skulle kunna vara ett alternativ för den som bryr sig om andra lika mycket som sig själv.

  Så tänker jag just nu

 3. Jag tycker lite synd om er partiledare just nu. Media är i gasen så man häpnar, t ex när jag igår såg utfrågningen av Fridolin. Hur upp-speedat som helst. Pops hade lånats in, gamla partiledare och två andra ”experter/kommentatorer” hade bjudits in.(Att de senare har mage att ställa upp i tv och bara säga sånt som alla redan vet, eller tror sig veta. De kallar sig statsvetare tror jag.)

  Allt Fridolin sa och inte sa skulle analyseras. Till vilken nytta? Och med vilka allmängiltiga och objektiva omdömen? Vi väljare efterfrågar inte detta och vi vet, till 90 %, var partierna står i allt som är väsentligt för våra val. Och vi känner i stort sett till alla motsägelser och svårigheter de olika partierna kan komma att ställas inför i framtida regeringsdeklarationer. Det är helt naturligt att såna komplikationer finns.

  Förresten varför inte också byta ut utfrågarna mot … ja, vilka medborgare som helst. En kunde t ex få vara Umeås Lennart Holmlund. Då kan det bli lite oväntat och lite tok-roligt i alla fall.

  Är alltså kritisk mot politiken som den framförs i media däremot inte mot politikerna förstås. Känner mer empati för dem, allihop.

 4. Jonas är positiv till offentlig förvaltning, det är inte jag. Bekväma miljöer leder ofta till social korruption och att lata individer skapar sig territorier och kör härskartekniker mot de som vill göra bra jobb. Jonas är en idealist och skulle definitivt ha skött en sådan roll bra, men det vimlar av dåliga medarbetare som liksom kameleonter kan hitta sätt att leva bekvämt och tillbakalutat i osunda miljöer.
  Jag har själv arbetat inom det offentliga i många år och upphör aldrig att häpnas över tokigheterna som sker.
  Jag har läst om ett rederi som skulle beställa ett tankfartyg efter en mycket dålig specifikation. I topp hamnade ett varv i USA… Då överlämnades uppgiften att ta fram en specifikation till ett kompetent konsultbolag – och då hade det amerikanska varvet inte en chans.
  Detsamma gäller vinster i välfärden – att det överhuvudtaget förekommer riskkapitalbolag i vården beror på extremt inkompetenta upphandlingar med dåliga specifikationer. Upphandlingar gjorda av det offentliga, och bevisligen då inkompetenta offentliganställda..
  Västtrafik är ett annat exempel på ökänd inkompetens, liksom vägverkets beställning av en vägfärja i Egypten.

Kommentera