10 reaktion på “Faust Capital om investeringsmöjligheterna i den svenska skolan

 1. Jag var och lyssnade på dig i Helsingborg idag . Tack för ett jättebra tal ! Du är inte bara partiledaren med de vettigaste åsikterna du är den snyggaste också 🙂

 2. hej Jonas!
  Fel forum för detta påpekande kanske men vill ändå säga att
  Efter att ha sett utfrågningen av Löfven igår är det bara att konstatera att den mannen omöjligt kan vara ledare för oppositionen i Sverige. Hans eviga flörtande med de borgerliga måste straffas en gång för alla. Du är den oppositionsledare som de rödgröna förtjänar. Som arbetarrörelsen förtjänar, som fackföreningsrörelsen förtjänar, som den svenska demokratin förtjänar, de kanske inte är något du önskar men jag tror du blir tvungen att ta den rollen nu.
  Glöm sossarna,
  gör de till er huvudmotståndare för resten av valet, då kanske de vaknar

 3. Inte ett ord om pedagogogik bara fokus på att använda elever som vinstboskap. Som effetiviseras och skalas upp utifrån ett mycket snävt avkastningsperpeitiv. Beklämmande.

 4. Hej och tack för tydliga besked. Du är den enda som inser att skolan skall vara till för eleverna och inte tvärtom i vinstsyfte.
  Af.

 5. En politisk idé kan vara att ta bort skattesubventioner helt till privata företag inom skola och vård, och istället ge sänkt bolagsskatt till privata företag inom vård och skola, men vill de ta ut vinst ur bolaget så får de inte behålla sina skattelättnader på de pengar som tas ut och därmed skatta fullt ut på vinsten. På så sätt uppmuntrar man till att behålla pengar kvar i bolaget för att investera i verksamheten och inga skattebetalare blir lidande av privat skola och vård. Privata företag tvingas dessutom att leverera kvalité för att kunna överleva på den privata marknaden. Man får också moderaterna att framstå som motståndare till fri marknad medan Vänsterpartiet blir för fri marknad samtidigt som man står fast för sina värderingar.

 6. Hej Jonas!
  Lyssnade till dig och Annie Lööf i en debatt.
  Båda två verkade vara överens om att sjukreglerna för de som studerar på
  högskola bör förändras. Varför inget förslag kring detta i budgetförhandlingarna?
  En ung person som blir sjuk måste kunna studera på halvtid och få ersättning för den andra halvan. I detta borde ni kunna få stöd från C.

  Med vänlig hälsning
  Lisbeth

 7. Pingback: Strandhäll måste ta på sig ledartröjan! | LO Bloggen

Kommentera