7 reaktion på “Tal i Almedalen 2014

 1. Jonas, grattis till ett bra tal i Almedalen!

  Och grattis även till att du skötte dig snyggt i det efterföljande debattprogrammet i SVT. Helt rätt av dig att försvara ditt parti vad gällde de ytterst osköna jämförelser som gjordes med SD. ”Sunkigt” är ordet.

  Önskar dig en skön sommar och stort lycka till i valrörelsen.

  MVH / Martyna Kaiser, Stockholm

 2. Hej Jonas! Ett väldigt bra tal. Men snälla du varför anklaga SD för att vara rasister?
  Varför inte säga jag kan se rasistiska inslag. Du med din stora kunskap skulle kunna på ett lugnt och sakligt sätt kunna tala om skillnaden mellan V och SD. I övrigt det finns stora problem med höger och vänsterextremism. Varför inte erkänna det?
  Vill du avslöja ”rasism” så koppla samman det med okunskap/rädsla/hat allt detta ryms inte i ett enda parti som heter SD. Väljarna är inte dumma i huvudet. När ska ni politiker sluta upp med att göda mer hat?

  Med vänlig hälsning
  Lisbeth

 3. Även jag är upprörd när utbildning, vård och omsorgssektorn kapas av riskkapitalister som drivs av girighet istället för omtanke om elever och patienter. Men hur är ert förbud mot vinster i välfärden tänkt att fungera i praktiken? Vinster kan ju lätt trollas bort i bokföringen. Några exempel:

  1. Ägarna kan vara anställda i företaget och ta ut skyhöga löner
  2. Ägarna kan låna ut kapital till företaget till skyhöga räntor
  3. Ägarna kan vara konsulter till företaget och ta ut skyhöga arvoden
  4. Ägarna kan ha andra företag som säljer produkter eller tjänster till företaget till skyhöga priser

  Att ni inte nämner och tacklar dessa frågor gör att er retorik om förbud mot vinster i välfärden känns världsfrånvänd och som ett tomt slag i luften för att locka blåögda – ursäkta rödögda – väljare. Är det inte bättre att sätta upp klara kvalitetskrav inom vård och omsorg och se till att de efterlevs oavsett om de drivs i privat eller offentlig regi? Jag håller med om att snöd ekonomisk vinning inte ska vara den enda drivkraften för en privat ägare men jag ser inget problem om verksamheten håller hög kvalitet, bra arbetsförhållanden för de anställda och samtidigt genererar vinst för ägarna.

 4. Hej Jonas! Jag har lyssnat på hela ditt tal i Almedalen som jag tyckte var bra. Det du sa
  om att vi ska ha en röd-grön regering utan borgerliga ministrar, att Sverigedemokraterna är rasister var bra och en del annat.

 5. Tack för ett mycket bra tal – det bästa! Samtidigt tycker jag att du gör det väldigt enkelt för dig när du avfärdar SD som ett rasistiskt parti. Det är möjligt att SD vilar på rasistisk grund (jag är inte tillräckligt påläst för att avgöra det), men alla människor som röstar på SD är definitivt inte rasister och det är en stor skillnad. Din m.fl. partiledares attityd och motstånd mot att prata om svensk invandringspolitik och de problem som faktiskt finns, gynnar tyvärr SD.

  Med vänlig hälsning
  Marie

  • Det är oerhört viktigt att kalla saker för vad de är. Den som röstar på ett parti måste, enligt min åsikt, kunna stå för partiets politik. SD är ett rasistiskt parti, vilket rättfärdigar mig att kalla en väljare som valt att stå bakom en sådan politik för rasist åtminstone tills denne har övertygat mig om motsatsen. Det finns givetvis SD-sympatisörer som inte är tillräckligt insatta i politiken och därmed inte delar de rasistiska åsikterna, men som väljare tycker jag att man är skyldig att sätta sig in i den politik som partiet man ger sin röst till vill bedriva. Det är vårt ansvar som demokratiska medborgare.

 6. Bra tal.
  Jag gillar helt klart förslaget att låta de anställda få ta över ansvar över verksamheter som tidigare drivits av riskkapitalister! Det förslaget andas verklig socialism.
  Varje skattekrona inom vård och skola ska slösas på barn och sjuka, och inte bli till vinst i riskkapitalisternas ficka. Nu gäller det bara att få fler att förstå att V:s linje är det normala och dagens vinstdrivna välfärd är det extrema.

Kommentera