6 reaktion på “Interpellationsdebatt om frihandelsavtalet TTIP

  1. Klargörande och informativ debatt. Lite komiskt blev det ju också när handelsminister Björling inledningsvis hoppades på en konstruktiv debatt för att sedan själv avsluta sin talartid med att anklaga Vänsterpartiet för att innerst inne hysa förhoppningar om ett nära samarbete med Nordkorea. Ordet konstruktivt får en lite annorlunda betydelse än vad man är van vid.

  2. Pingback: Stockholmscentrismen riskerar att urgröpa vår välfärdsmodell | LO Bloggen

  3. Snacka om vinst på knockout, att Björling helt utan koppling tar upp Nordkorea och Kuba som avslutning visar med önskvärd tydlighet att hon blev besegrad.

    Jag är faktiskt imponerad över att hon flera gånger gick över talartiden utan att någon gång få fram något konstruktivt svar på våra helt legitima farhågor om detta avtal som av vad det verkar mestadels syftar till att kraftigt förstärka storfinansens ‘rättigheter’ gentemot stater och demokratiskt valda parlament.

  4. Intressant och upplysande, detta kände jag inte till. Tycker Björling såg lite skamsen ut, kanske skäms hon innerst inne över sitt partis linje här.

    Jag fick när jag hörde/såg inslaget vibbar av landsförräderi (ett starkt ord kanske men den känslan fick jag) att driva denna fråga på högerns vis. Jag tror att ideologer i högerns inre kretsar är lite skraja för ‘svenska folket’ och dess patos för rent spel där alla har ett ord med i laget.

  5. Bra argumenterat Jonas!!! Vänsterpartiet har min fulla röst, och har alltid haft det sedan 1998 när jag första gången fick rösta. Människor i Sverige är trötta på regeringens förtryck mot de fattigare grupperna i samhället. Vi vill ha någonting som åtminstone liknar rättvisa. Bort med vinstintresset i välfärden, bättre arbetsrätt för arbetstagaren, större empati med de svagare grupperna i Sverige och i hela världen. Det känns bra i hjärtat när man känner att man ställt upp för den utsatte och förtryckte människan, djuret eller naturen. Egoism leder till isolering och ensamhet. Solidaritet leder till försystring och förbrödring!!!

  6. Pingback: Dror Feiler peppade på Turteatern | Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck

Kommentera