Om EU-kommissionen och vänsterns roll

Skriver i finska Ny Tid om eurokrisen, vänsterns roll och varför Olli Rehn inte bör bli ordförande för EU-kommissionen. Läs här.

 

6 reaktion på “Om EU-kommissionen och vänsterns roll

  1. Intressant att läsa din artikel i Ny tid, men jag har svårt att se vad du menar är ”vänsterns svar på EU:s kris”. Är det att ”tygla finanssektorn” och bli mer demokratisk eller är det att gå ur EU? Du är inte särskilt tydlig. Risken är att det kan bli svårt att skilja mellan en röd eller brun anledning att bryta upp unionen om skälen är de samma. Det fanns säkert någon i Södern som hade andra skäl till att bryta upp unionen än slavfrågan och vad som sas av Jefferson Davis, men vem minns dem nu? Jag förstår fortfarande inte vad ni tänker göra med ett eventuellt EU-mandat, tyvärr. Komplettera gärna din artikel för frågan är som sagt intressant. Gärna i Ny tid, önskar en naturaliserad ”hurri”.

  2. Pingback: LO-ledningens tankar ledde till både nyfikenhet och missförstånd | LO Bloggen

  3. Pingback: Vinstbegränsning och ökade resurser – två delar i LOs helhetsyn | LO Bloggen

  4. Pingback: En sjukdomsalstrande klass- och könsmaktsordning | LO Bloggen

Kommentera