Bygg bort bostadsbristen

Nej, det är inte fler och större friggebodar som är lösningen på bostadsbristen. I GP skriver jag och Amineh Kakabaveh om vår politik för att bygga fler hyresrätter och rusta upp miljonprogrammet.

2 reaktion på “Bygg bort bostadsbristen

  1. Hej Jonas! Nu när ni har fått genomslag i frågan om privata vinster i skolan och vården är det verkligen på tiden att ni lyfter fram bostadsbristen, som ju är ett väldigt akut samhällsproblem. Här har ni en skyldighet att agera, särskilt som alla andra partier sitter med armarna i kors och inte ens lyckas uppnå retorikstadiet i frågan. Tyvärr ser det återigen ut som om ni får driva frågan själva, utan riktigt stöd från S och MP. Det är ju öppet mål i sakfrågan! Att man från politikerhåll medvetet och kontinuerligt tonat ner detta samt sett till att gapet mellan tillgång och efterfrågan ökat är ju ren skandal. Detta måste förstås medvetandegöras; det handlar ju om att många har köpt på tok alltför övervärderade bostäder den dag bostadsbristen börjar åtgärdas. Kortsiktigt tänkande har fått beslutsfattare att måla in sig i ett hörn. Det är som att kasta sten i ett glashus, men sanningen måste fram. Bostäder måste byggas nu och i betydligt högre tempo än tidigare. Det är ju bankerna som äger de blåstas bostadsrätter och villor. Lika bra att ni är tydliga på den punkten. Det är dels frågan om en (yngre) generation som inte får tag på bostäder överhuvudtaget, dels frågan om en (äldre) generation som bor i övervärderade dito.

Kommentera