14 reaktion på “Mitt tal i Almedalen

 1. Hej Jonas… Jag är inte alls åt det vänstra hållet men jag håller med dig 1000 % när det gäller att skydda det vi äger tillsammans! Det är så mycket av våra gemensamma pengar som investerats i detta under så många år. Det borde faktiskt vara förbjudet att sälja ut. Jag är inte emot privata alternativ.. tvärt om men det ska inte starta för att man fått det vi byggt upp tillsammans ”gratis”. Snälla driv denna fråga långt!!! Jag tror att det finns så många med mig ”på andra sidan” som håller med sen kanske vi inte håller med om allt ni säger men just detta är det ingen annan som vågar ta i. Samma sak när det gäller att varje krona som vikts till toapapper på hemmet ska bli just toapapper på hemmet och inte en privat lägenhet i Spanien….

 2. Pingback: De privata välfärdslobbyisterna jobbar i en allt kraftigare motvind… | LO Bloggen

 3. Pingback: Sjöstedt storartad i Almedalen kräver grundlagsskydd för gemensam egendom | Jöran Fagerlund

 4. Tack för ett starkt Eldtal över orättvisorna i vårt samhälle! Din klara analys och optimistiska syn, gick rakt in i själ o hjärta. Vi hör samman och vill varandra väl! Grunden i ett bra samhälle!

 5. Ett viktigt och bra ideologiskt tal om riskkapitalbolagen inom vård skola och omsorg och om dess konsekvenser. Flera vårdcentraler har satts i konkurs i Norrbotten pga av att vinsten inte blev så bra. Läs Norrländska socialdemokraten. Vidrigt och oetiskt att man gör sig rik på sjuka människor, och när det inte lönar sig så lämnar man dem i sticket. Bäst av allt att du tog upp hur vi ska skydda våra gemensamma egendomar, så att de inte slumpas bort, gäller även LKAB, vattenkraften. Samt att i ett jämlikt samhälle mår vi alla bra i. I Alliansens förvandling och nedmontering av vårt folkhemsbygge, betraktas vi och ses som som kunder inom vården och skolan. Hur kan man avhända sitt politiska ansvar till marknaden vad gäller vård, skola, omsorg, miljö som Alliansen gör. En otäck människosyn.

 6. Tack för toppental i Almedalen igår! Så skönt att höra vettigheter efter Reinfeldts kaotiska härjande dagen innan. Med all säkerhet är vi väldigt många som håller med dig hela vägen! Tack !

 7. Tycker det var ett mycket bra tal på alla sätt och vis. Lysande faktiskt.

  Sen tror jag att för att vinna nya väljare, såna som ligger nära, så bör man idka självkritik och våga utmana de egna kärntrupperna en aning. Var det inte så högern gjorde när de lyckades med Nya högern.

  Vänsterns kärntrupper skulle kunna vara hyresgäster, arbetslösa, invandrare, strul-elever etc. Kanske ska man säga att dessa kategorier också måste skärpa sig på olika sätt t ex att elever som ställer till ett arbetsmiljö-helvete i skolan 9-12 år ska plockas bort. Det skulle nog de som ‘ligger nära’ gilla att höra. Att partiet inte är slutet utan öppet.

  Det sagda gäller alla partier och deras partiledare. Folkpartiet t ex borde sluta att fjäska för sjuksköterskor och skollärare som ‘de allra viktigaste för Sverige’ för det är fel i sak och kontraproduktivt för röstvärvandet.

 8. Bra tal! De flesta håller säkert med om mycket.
  Våga bredda dig. Vi hör samman. ”Kamraterna” är redan övertygade. De som eventuellt inte
  gillar att du talar till hela folket och kanske därför lämnar partiet var ändå inget att ha. Lycka till i EU valet.

 9. Hej lisbeth.jag försöker bredda mig.men du ska våga att ha tolerans med kritik.försök och prata politik du år bra på. någonting som jag inte mycket om.därför jag pratar om mina upplevelse.jag behöver inte resa långt ut i världen för att prata om jämställdhet.i dagens samhälle sverige 90% av utrikes födda kvinnor röstar på vänster eller S och försöker att integrera sig i en av de partierna. men Hur de bli behandlat? det är dags att på allvar börja diskutera den här frågan.inte bara på arbetsmarknaden.inte bara att de ska vara tacksam för att har fått städ jobbet eller som vårdare .utrikes födda kvinnor behöver att komma in i politiken för att de flesta har varit redan aktiv och på grund av det de är här. om du frågar finns förhinder? Ja Ja JA .

 10. Strålande tal! Precis varför jag just gick med i V, det enda partiet som rakryggat står upp mot Carema-linjen! Vore det inte också på sin plats att trycka ordentligt på en öppen partifinansiering i Sverige? Med alla kopplingar mellan borgarna, mp och s (!) till friskoleföretag och gudvetvad är det ju en närliggande fråga.

 11. Hej, det finns bara en enda hake i V:s politik och det handlar om Syrien.
  Enligt vissa uppgifter så är V överens med övriga Svenska partiet om att kampanjen mot Syrien är rättfärdigad, stämmer det?
  Jag har försökt att hitta uppgifter på er/vår hemsida men inte lyckats hitta svaret på detta.
  Jag och många andra är övertygade om att det som sker i Syrien är en konspiration av bla USA, och andra länder i Mellanöstern och dessutom stödda av hänsynslösa Islamister som tydligt och klart vill ta ifrån kvinnan dess rättigheter, detta kan väl knappast någon stötta?

 12. Pingback: De privata välfärdslobbyisterna jobbar i en allt kraftigare motvind… | LO Bloggen

Kommentera