4 reaktion på “Partiledardebatt, anförande

 1. Mycket bra talat! Att det var så (i mina ögon i alla fall) okonstlat, lågmält men stringent/sammanhållet/röd tråd som alla hänger med i, blev det lysande. Bra också att du inte nämnde dig själv (typ Annie Lööf m fl som ofta använder ordet JAG i ett förment förstärkande syfte) i sammanhanget vilket gjorde det du sa mer allmängiltigt och tidlöst.

  Till slut: Jag tror Reinfeldt och Björklund (i tysthet) ger anförandet samma omdöme som jag. Deras anletsdrag gjorde det intrycket på mig.

 2. Hej!
  Bra talat och många håller med om att vinstintressena ska bort från skolan, vården och omsorgen! MEN var är vänsterns visioner – Vad vill ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund???
  Den helt avgörande frågan om jordens överlevnad och det varmare klimatet borde, måste vara vänsterns huvudsak. Att med solidaritet och rättvisa som bas ställa om Sverige till ett annat land – ett land som tar kampen för en bättre miljö, ett ekologiskt helhetstänkande på allvar. Det är den enda egentliga framtidsfrågan av betydelse. Vi måste gå före. med ekologiska nya och ombyggda bostadsområden, nya transportsystem med spårvägssystem, järnvägstrafik som fungerar. Med en gigantisk satsning på en allt billigare solenergi, vindkraft..du vet och kan det här. Varför kan inte V lägga fram ett helhetsprogram för att ställa om Sverige. Det skulle tydligt visa att v är ett framtidsparti och kommer med vettiga förslag. Miljöfrågorna är hett politiska om man tar de på allvar. Socialdemokratins ledning verkar fullständigt ointresserad. Vänstern måste prioritera de här frågorna och inte fegt backa tillbaka när det kanske skulle drabba vår prylhandlande livsstil

  Hälsningar!

  Göran Brolund

 3. Mycket bra talad ang. J B och vinstuttag i skolorna. Nog tycker jag att företag ska ta sitt ansvar och hålla sig borta från det som ska lämnas efter behov. I dom fall dom ska finnas, ska det synnerligen stärkt regleras. Vart finns skolverket och skolinspektionen. Har dom lagt ned sin verksamhet? Om företag kommer in här, bör det ju finnas direktiv från dom som godtar det till dom myndigheter som granskar skolorna.

  Det finns en nota vi sällan pratar om, kommunerna lämnas ofta med dom elever som har det svårast. När dom ej styr över hela elevpengen, blir det svårt att uppnå en kvalitativ nivå på övrig verksamhet. Det kanske lämnar elever med undermåliga betyg i onödan. Detta får en näringspolitisk följdverkan som har ett pris. Kanske mindre inkomst för eleven, kanske ökade stödåtgärder för kommunerna, På så sätt får privatiseringen en dubbel negativ effekt som vi sällan pratar om. Med krympande skattebredd med samma kommunalskattesats.

  Det blir svårare att klara välfärden när allt fler slås ut. Vad är Alliansens recept på att möta det? Det blir ju mindre som kan arbeta i ett sådant samhälle, vem betalar notan för det? Det finns här en annan vinkel som sällan kommer fram, som jag tycker är viktig. Kan mindre arbeta får dom som kan slita mer. Då blir det fler av dom som slås ut. Vem betalar notan för det? Den tröskel lär ju öka till någon sätter stopp. Vem gör det?

Kommentera