Hos de strejkande i Fränsta

Fränsta

Igår var jag och hälsade på de strejkande i Fränsta i Medelpad. Det var ett imponerande och beslutsamt gäng som har tagit strid för sina rättigheter som anställda mot en oseriös arbetsgivare, Peak Partners. Det är ett företag som vill förvalta andras pengar, men som inte klarar av att vara arbetsgivare, knappast seriöst. När de anställda ville ha kollektivavtal och en rimlig lön, de fick 13 600 i månaden, så har företaget valt att säga upp alla och att lägga ner. Det är ett företag som använder regionalstöd för att etablera sig på orten. Läs mer om konflikten och visa ditt stöd här. Den 24e tar jag upp frågan i riksdagen i en debatt med Annie Lööf.

De strejkande kunde berätta om ett imponerade stöd för strejken i bygden. Det har varit många sympatiyttringar inklusive stödkonserter. Några pensionärer hade kommit förbi och erbjudit sig att hjälpa till att lyfta bort strejkbrytarna från arbetsplatsen vilket de strejkande hade tackat nej till trots de goda intentionerna.

4 reaktion på “Hos de strejkande i Fränsta

 1. Pingback: En ohälsosam statistkrelaterad politisk panikångest! | LO Bloggen

 2. Jag väntar på din kommentar om våldtäktsdomen i Umeå. Jag hoppas att du gör ett inlägg om detta. Vad kan vi räkna från Vänstern för att skydda kvinnorna genom bättre lagar så att kvinnor som blivit utsatta för övergrepp slipper den här förnedrande behandlingen av Domare, advokater, och nämndemän?

  Uttalanden från Olof Johnson: ”När människor har sexuell samvaro gör man vissa saker utan att fråga om lov.” och Umeadvokaten Fredrik Björks slutplädering: ”Fredrik Björk hänvisade i sin plädering till ett diskussionsforum på internet där svenska kvinnor redogör för vilka föremål de helt frivilligt använder som sexredskap.” så undrar man vilket århundrade man hamnat i? Är det här attityder mot kvinnor som män i Umeå har? Vad har hänt med vår stad? Hur värnar vi om Umeås kvinnor?

 3. En mycket relevant fråga, citerar här ur min blogg och hoppas på ett kvinnouppror mycket mycket snart!
  Kvinnor borde inte ens betala skatt längre:

  ”Tingsrätten menar att tjejens uppgifter om att hon till en början höll ihop benen är trovärdiga men att det kan tyda på att hon var blyg eller tvekade. Tingsrätten slår även fast att det var omdömeslöst av killarna att föra in den tomma vinflaskan i tjejens underliv men att det de inte hade uppsåt att skada henne och att de slutade när de såg att tjejens underliv började blöda….

  Tillägg av artikelförfattaren på FolkbladetEmma Granberg: Högsta domstolen har i flera rättsfall under 2009 skapat en ny praxis i våldtäktsmål. Det innebär att det inte räcker att målsägandens berättelse är mer trovärdig än den åtalades. Det krävs också stödbevisning för fällande dom.

  Kommentar: Som man skulle jag bli kränkt av en dom där man förutsätter att alla män är testeoronstinna gorillor med hönshjärnor.

  http://acdc-adhd.blogspot.se/2013/05/sverige-ar-en-skyddad-verkstad-for.html

 4. Pingback: En ohälsosam statistikrelaterad politisk panikångest! | LO Bloggen

Kommentera