På väg mot Söderhamn

Tåget rullar över översvämmade marker norrut på väg mot Söderhamn och Hudiksvall. I Hudiksvall blir det ett besök på Forsa folkhögskola och en träff med eleverna där. I Söderhamn blir det ett offentligt möte på biblioteket med start 17.30.

Helgen tillbringade jag till stor del med Vänsterpartiets partistyrelse. Arbetet med att ta fram ett omfattande landsbygdsprogram fördes i mål. Jag tror knappt att något annat parti nu har en lika offensiv politik för att utveckla landsbygden. Programmet tar upp en rad områden från service till skogspolitik och småföretag.

Tåget passerade just Gävle. I morse kom det orimliga beskedet att Cloettas direktör Bengt Baron får en extra bonus på 7.3 miljoner som tack för att han la ner den lönsamma Läkerolfabriken i staden. Fler än 100 arbetare blir arbetslösa när produktionen flyttas till Slovakien. De riskkapitalister som numera äger fabriken tror att de kan krama ut lite högre vinster genom att flytta produktionen. Det stinker. GD  och Arbetarbladet

Kommentera