Från Piteå till Gislaved

Måndag morgon och jag vaknar tidigt. Somnade tidigt igår kväll också, förkyld och trött. Det var en ganska stillsam helg. På lördagen var jag i Skellefteå på partidistriktets årskonferens. Där var många bekanta ansikten och en hel del diskussioner om den stundande folkomröstningen om inlandssjukvården.

Denna vecka är plenifri – ingen aktivitet i riksdagen. Medan Aliansens ledare samlas i Maramö ska jag och andra ledamöter från Vänsterpartiet använda veckan för att besöka arbetsplatser och lyssna och prata om läget på arbetsmarknaden, om otrygga, jobb, stress och arbetsvillkor. Men förstås också om hur det kan fungera bra. Här är några hållpunkter under veckan:

Måndag 25/2

I Stockholm med Ali Esbati. Besöker TGI Fridays i Kungsträdgården. Träffar fackligt aktiva och företaget. Räknar med att få lite inblick i villkoren för de som arbetar i restaurangbranschen. På eftermiddagen ska vi besöka centrum för papperslösa. Många av dem tillhör de allra mest utnyttjade på svensk arbetsmarknad. Hur påverkas de av den pågående jakten på papperslösa i bla tunnelbanan?

Tisdag 26/2

I Älvsbyn och Piteå. Jag ska få höra mer om ett av alla gruvprojekt i norr – i Älvsbyn. På kvällen blir det offentligt möte i Piteå, på fina café Krokodil 18.00.

Onsdag 27/2

Är det dags för Gnosjö och Gislaved. Besök på skola och arbetsplats. På kvällen möte i Gislaveds Folkets Hus 18.00.

Torsdag 28/2

Är det dags för Göteborg. Möte med vänsterpensionärerna som brukar vara ett piggt gäng med många åsikter. På eftermiddagen ska vi till Toyota som har haft sextimmars arbetsdag för sina anställda under många år. På kvällen möte på Pustervik vid Järntorget 17.30.

På fredag blir det VU i Stockholm och på lördag årskonferens i Kiruna.

 

 

 

3 reaktion på “Från Piteå till Gislaved

 1. Hej, Jonas.

  Jag vet inte om du följt den lokala debatten i Vännäs kommun, där kommunfullmäktige med S och M i spetsen skall lägga ner de tre sista byaskolorna i kommunen.
  Det gör ont i vänsterhjärtat att se allt som mina medmänniskor arbetat för i många, många år bara sparkas sönder av ett fullständigt korkat, hjärtlöst och mycket ogenomtänkt sparbeslut.
  Den politiske C R på Västerbottenskuriren uttrycker det bättre än jag i dagens ledare (25/2-13)

  Tyvärr verkar det som om V (4 mandat) tänker rösta F Ö R detta.

  Snälla Jonas, skulle inte du kunna ringa till någon av partikamraterna
  Jonas Björkholm
  Leif Åhman
  Maja Brändström Nyström
  Sara Syversen
  och förklara att detta inte är vänsterpolitik, att sparka undan benen för de små ideella grupper av människor som kämpar för byarnas överlevnad.

  Du har familjens röster på riksnivå men läggs skolorna ner med stöd av V lokalt så kommer V att tappa röster i Vännäs kommun.

  Med vänlig hälsning, / Rikard Zimdahl, Stärkesmark.

 2. Hej igen Jonas, jag förstår det som om du inte ringt eller dina partikamrater inte lyssnat.
  Nu ska dom rösta JA till nedläggning, ihop med Moderater och Sossar.

  Kom igen!

Kommentera