En bild kan säga så mycket, statistik också

bild (3)

En bild kan säga så mycket, även om den visar statistisk. Bilden ovan är från tidningen Riksdag & Departement och visar hur ofta partierna röstar likadant i riksdagen. Den säger självklart inte vad man i sak är överens eller oeniga om, men den ger ändå en ganska tydlig bild.

Vänsterpartiet har mest gemensamt med MP, i 66 % av voteringarna röstar vi lika. Men också mycket gemensamt med S, 57 % av omröstningarna. Lika ofta röstar MP och S lika.

SD röstar mest som Alliansen, i hela 60 % av voteringarna, och minst som V, 13 %. Det är den i särklass minsta samstämmigheten mellan några partier och det finns ingen fråga där V och SD är så oeniga som i den avgörande flyktingpolitiken. Men kan med fog säga att SD och V är de partier som står längst ifrån varandra i riksdagen. 21 % är samstämmigheten mellan V och Alliansen.

 

 

9 reaktion på “En bild kan säga så mycket, statistik också

 1. Här syns tydligt vilket som är Sveriges enda riktiga oppositionsparti… Märkligt är också allt snack om att borgarna (som för övrigt skulle kunna forma ett enda parti, uppenbarligen) skulle kunna ta med sig Mp efter nästa val när Sossarna är dem mer lika än Mp. Samtidigt visar sig snacket om att S inte skulle kunna samarbeta med V men med Mp också vara skitsnack baserat mest på gammal propaganda än något annat.

 2. Pingback: Stödpartiet socialdemokraterna | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället

 3. Reinfeldt lutar sig lugnt och tryggt tillbaka och tackar för allt stöd från sina numera sex allianspartier. Inte konstigt att samhället förfaller inte minst demokratiskt.

 4. Hej, Jonas! Tack för intressant information! Ligger den artikeln uppe på internet? Jag gick in på Riksdag och Departements hemsida men hittade inget.

 5. Även om jag inte är V så anser jag att du verkar vädligt hederlig och ärlig till skillnad från de flesta andra politiker.
  Trist att jag blev blockerad från din facebook-sida, men det var ju inte så konstigt. En bra och känslig debatt startades i alla fall. Du kan inte påstå att jag var illasinnad i alla fall, om du nu minns mina kommentarer bl.a. vid en jämförelse om hur SD och V röstar, men du har förstås annat att tänka på.
  Bästa hälsningar
  Mats

 6. Men Jonas när ska du förstå att din riktigt stora motståndare är socialdemokraterna som till 44% röstar med alliansen i deras frågor. Vem behöver fiender när man har vänner som socialdemokraterna? Socialdemokraterna är inte i opposition, dem är en infiltratör från Alianssen som förstör den riktiga oppositionen. Den dagen Vänsterpartiet föraktar sossarna mer än moderaterna är jag med på tåget. Moderaterna vet man var man har och majoriteten av dsess väljare lär aldrig rösta vänster, sossarna däremot tar röster från vänsterpartiet.

Kommentera