Välkommet förslag från LO

LO har idag presenterat sin modell för att ta bort de privata vinsterna ur välfärden på DN-Debatt. Det är riktigt bra förslag som är mycket lika dem som vi i Vänsterpartiet har lagt. Nu står vi ännu starkare i arbetet mot vinstslöseriet. Riskkapitalbolagen och andra profitjägare ska bort ur välfärden.

6 reaktion på “Välkommet förslag från LO

  1. Vilken jävla tid det tagit att få tummen ur eller vakna upp ur ”det sovande folkets” slummer! V har ju alltid varit på rätt sida i denna viktiga fråga men ignoreras ofta i media. När nu LO så att säga till viss del ”sluter upp” så ger det större tyngd och kanske kanske kan vi börja prata om vilket samhälle vi vill ha. Vilka värderingar är viktiga, regleringar osv.

  2. Lo verkar ju mest vilja göra alla glada. Inte förbjuda men inte tillåta helt. Borde faktiskt kritisera förslaget för alla dess svagheter.

  3. Jag håller med Beholder. Å andra sidan har Jonas kritiserat LO-förslagets svagheter i dagens partiledardebatt i riksdagen.

  4. Vad då bra? Här kommer LO med ett nytt kompromissförslag. De lanserar ”Linje 2” i debatten om vinst i välfärden. LO föreslår så kallade ”samhällsbolag” där vinsterna ska vara lägre, men bara för att i nästa andetag förklara att kommuner och landsting kan upphäva det hela genom att besluta om högre vinstnivåer.Ett försök att hålla ihop (s) genom att fortsätta tillåta vinster i välfärden. Och Jonas applåderar! Jag trodde (v) stod för gemensam välfärd och välfärd utan vinst.

  5. Pingback: Går det att driva välfärd utan vinst? « PEPPRAT RÖDGRÖNT

  6. Pingback: Mot vinster i välfärden – i handling! | Svensson

Kommentera