4 reaktion på “Om Norrland och landsbygd

  1. Läste i VK redan. Väl skrivet, du har rätt. Kanske något åt det norska hållet bör börja tillämpas också här.Och naturtillgångar får inte slumpas bort som högern slumpar bort Serafimer-vårdinrättningar m m.

    Å andra sidan: På individnivå misstänker jag att de människor som har de allra sämsta villkoren (luddig fras) ändå är storstadsbor som bor både torftigt och dyrt per kvm i stadsdelar typ Brandbergen eller Skarpnäck. Folk i Västerbottens inland äger inte sällan ett stycke skog och mark och då drar man av kostnader för skotern som man buskör med. Skogen ger kanske inte inkomster varje månad men det berikar deras liv. Fast det förtar inte det riktiga i att Sverige nog bör satsa på infrastruktur m m i glesbygden.

  2. Lyssna på Hägglunds anförande. Där hade övriga partier kunnat få till en djupare diskussion om hur vi bygger och anpassar oss till ett samhälle som inte enbart handlar om ekonomisk tillväxt.

    Som vanligt tycks det inte finnas någon djupare förståelse för frågor så som: Vad är meningen med livet? Alla partier har fastnat i ekonomi och arbete, arbeta, arbeta och arbeta mera. Med den parollen blir alla lyckliga; eller?

  3. Såg dig just på Svt:s Agenda och ville bara säga att du gjorde en mycket, mycket bra insats när du diskuterade med Annie Lööf! Stabilt Jonas!

Kommentera