Fullsatt i Malmö – mot privata vinster i välfärden

IMG_3069Tillbaka i Stockholm med nattåget efter att ha varit i Malmö. Igår kväll hade Vänsterpartiet och Abf bjudit in till diskussion om hur vi ska befria välfärden från vinstintresset. Ett par hundra personer kom för att lyssna och fråga när jag, Martina från Malmövänstern och representanter från LO diskuterade.

På dagen hade jag träffat fackföreningar och besökt sjukhuset. Sjukvården i Skåne är i djup kris. Den borgerliga majoriteten med Miljöpartiet bedriver en hårdhänt nedskärningspolitik med anställningsstopp och privatiseringar. På kvinnokliniken kunde hårt arbetande undersköterskor berätta om hur arbetsglädjen var borta och hur ständig underbemanning gjorde att de fick stänga av delar av avdelningen och sända dem som skulle föda till andra sjukhus.

Vänsterpartiet Skåne har lagt en rad förslag för att komma till rätta krisen, bland dem en mindre skattehöjning. Jag berättade om hur våra förslag på riksnivå skulle ge mer resurser till vården och sätta stopp för de kaotiska privatiseringarna drivna av vinstintresse. Läs mer i Skånskan.

Idag skriver DN om hur arbetskraftsinvandringen missbrukas och hur människor utnyttjas när arbetsgivarna ges all makt och löntagarna ingen. Även här bär allliansen och Miljöpartiet det politiska ansvaret för de nya reglerna.

4 reaktion på “Fullsatt i Malmö – mot privata vinster i välfärden

  1. Pingback: Snart utbryter kaos i EU | Nemokrati

  2. Nu måste V synas mer i media. Det här går inte. S har nån slags partiledare som inte ens sitter i riksdagen. Löfvén verkar sitta tillbakalutad och låta M ta rodret – inför den kommande ”stora koalitionen”. Eller blir det SDmoderaterna som går till val. Vänstern måste fram i media och göra sig synlig, inte minst gäller det partiledaren.

  3. Håller med Nemokrati! Stig fram V vi behöver er i denna saliga politikröra! Välfärden är snart obefintlig, miljöarbetet klappar, på porten, landsbygden lever ett tynande liv, vårdpersonal går på knäna, för att inte tala om EU-eländet o utsugarna=bankerna! Demokratin är i farozonen , solidariteten en flämtande låga, ja många farhågor hopar sig, öka gärna tonläget i debatten!

  4. Varför gör ni ingenting???? Nu skeppar Reinfeldt ännu mer pengar till Bryssel till ingen nytta. Hur mycket försvinner i den korruption som blivit ”endemisk”. Varför kräver ni inte av Reinfeldt att han lägger in sitt veto om han inte får igenom sänkning av avgiften? Varför är intet partiledaren ute på första parkett och debatterar mot det här? Är det nåt slags internt krav att partiledaren inte får ”förhäva” sig? Varför ha en partiledare – jo för att hen ska vara partiets ansiktet utåt och föra partiets talan. Varför hör vi inget mot att regeringen smyger ut pengar till bankerna via Riksbanken. De här båda summorna 36 miljarder och 100 miljarder är ett stort hål i välfärdens kassa. Det hade kunnat bli oerhört många jobb i vård, skola, omsorg istället för att skicka miljarders till tyska långivare, korruptionen i EU och svenska (danska) storbanker.

Kommentera