8 reaktion på “Jultal hos SVT

 1. Trevligt tal! F ö befarar jag att Lena har rätt. Misstänker att judar som ”visar sig” lätt kan åka dit på trakasserier idag, igen. Den gamla tidens svenskar med jude-ogillande torde ha dött ut men tror att det bland vissa invandrade svenskar finns ett ogillande som gör skillnad. Märks väl i stora smält-deglar som Malmö och Sthlm enl vad som sägs. (Har just läst Rosenbergs bok om sin far, (i första hand)).

 2. Jag hoppas att ni tar chansen nu när ni har öppet mål mot alliansen.
  Större klyftor, sämre vård, omsorg och skola.
  Vänsterblocket har alltid kallats bidragspartier. Alliansen bidrar till de mindre behövande som behöver skattefiansierade guldkanter, fast det kallas då avdrag-skillnaden??? Vem som är mottagaren och i störst behov.
  Demokratin är snart ett minne blott i dagens samhälle och vi har halkat efter åtskilliga år i utveckling på 2000-talet. Snart får vi väl varken rösta eller gifta oss med vem som helst.
  Värna demokratin, solidariteten och empatin!

 3. Ett bra jultal och bra att få med så mycket viktigt på de 8 min som bjöds. Bra att du tog upp det ökande problemet med att människor som ‘offenligt’ visar sin religösa/etniska tillhörighet ofta trakkaseras i vårat land, det är något man ska ta på största allvar och ständigt markera emot.

  Jag tror däremot det är farligt att som Gunnar ovan påstå att ‘etniska’ svenskar inte längre uppvisar antisemitiska tendenser utan att det är (muslimska) invandrare som skulle stå för antisemitismen i Sverige. Min vilket ska erkännas ringa erfarenhet av det hela är att antisemitism precis som all annan typ av rasism förekommer i alla samhällsklasser och bland alla grupper.

 4. Har nyligen gått ur gymnasiet, eller ja ett par år sedan. Bland ungdomar märker man tydligt att hatet mot judar är ganska utbrett bland invandrare och då särskilt muslimer. De säger saker som kan vara riktigt över gränsen och läskiga ibland. Aldrig hört någon svensk säga liknande saker. Det är ett problem som kommer växa i kommande generationer, tror jag. Sen så kan de få judar jag har lärt känna (är ju inte lika många här i Malmö) uttala sig ganska illa om muslimer också faktiskt. Särskilt palestinier då. Detta baseras endast på mina egna erfarenheter så jag kan såklart ha alldeles fel, ska tilläggas. Kan vara en slump osv.

  Bra tal Jonas 🙂

 5. Bra med synlighet i tv – men mer behövs, mycket mycket mer. Initiativ till debatter, offensiva utspel i media, Jonas Sjöstedt är V:s ansikte utåt och måste med i många fler program i tv och radio för att vi ska kunna öka siffrorna. Och det är verkligen nödvändigt med vänsteroffensiv när vi ser hur SD:s röstsiffror växer, verkligen skrämmande. Ett önskemål – kan inte du, Jonas, som vet så mycket om EU och SD:s ståndpunkter – än en gång och många gånger tydliggöra att SD inte är några motståndare till EU, som de nu försöker sälja sig som. Tydliggör deras ståndpunkter ännu mer i detta avseende, som du redan gjort i flera blogginlägg. Skriv fler artiklar om det. Och deras banksterism. Kräv att de offentliggör sina bidragsgivare. Jätteviktigt att detta kommer fram, för de har tydligen mycket pengar. Kontra med lite tv-reklam också i TV4.

Kommentera