Från Knislinge till Umeå

Åter i Umeå efter fyra intensiva dagar i Skåne. Igår talade jag om privata vinster i välfärden på Umeå universitet. VSF arrangerade och det var absolut fullsatt i den stora salen med drygt 200 personer. Föredraget filmades och det är tänkt att läggas upp på Vänsterpartiets hemsida så småningom.

Till Umeå kom jag från Skåne och Knislinge i Östra Göinge kommun. Där avslutades min lilla Skåneturné med besök i Ystad, Malmö, Skurup, Ystad, Bjuv, Höganäs, Hässleholm, Kristianstad och Östra Göinge. Det var roligt att se att Vänsterpartiet är på gång även i många mindre kommuner i Skåne där vänstern tidigare inte har varit så stark.

Djupast intryck gjorde det korta mötet med förtroendevalda vid Livs fackklubb på Scan. Där sparkas nu fast anställd personal medan bemanningsföretagen är kvar. Bemanningsföretag som utnyttjar polsk arbetskraft med lägre löner, högre arbetstempo och som inte vågar organisera sig fackligt. Ett av många exempel på hur bemanningsbranschen används i Sverige idag. Den frågan ska jag ta upp i riksdagen med Scan i Kristianstad som exempel. Interpellationen om saken ska jag lämna in i veckan som kommer.

På bilden ovan syns Linda Nilsson, Ruzica Stanojevic, jag och Patric Nelson från Livs klubb på Scan. Samma dag rapporterade media om hur centralt anställda hos SD hade hotat Linda Nilsson genom att lägga ut adress och uppgifter om hennes familj på nätet för att Linda har skrivit i lokalpressen om behovet av en mänsklig flyktingpolitik.

2 reaktion på “Från Knislinge till Umeå

  1. Tjo!

    Kämpa på Jonas! De är bra du håller kontakten med samhället och de verkliga frågorna som berör oss vanliga människor. Ni och Miljöpartiet är de sista kvarvarande partierna som inte låter sig köpas! Fortsätt att jobba för ett hållbart Sverige.

Kommentera