10 reaktion på “Sminkning inför partiledardebatten i SVT

 1. Väl genomförd debatt Jonas! Bra att du nämnde inkomstklyftorna mellan kvinnor och män, synd att du inte fick tillfälle att tala mer om det. Bra jobbat!

 2. Som väntat fick V och herr Sjöstedt många påhopp som herr Sjöstedt inte fick chansen att besvara. Man undrar om Major Björklund är dum i huvudet på riktigt? Kallade V för anti-intellektuella samtidigt som han själv avfärdar all forskning och vetenskap på skolans område!
  Med ett leende på läpparna ska herr Sjöstedt lätt avväpna denne idiot. Både Annie Rand-Lööf och Hägglund lyckades med att få det att låta som om både äldrevården och skolan fått mer resurser tack vare privatisering och vinstuttag. Här måste V vara tydligare.
  Det är verkligen skrämmande att V är ensamma om att vara emot vinst i välfärden men det borde på samma gång vara en klar och tydlig vinnarfråga! Tyvärr lyckades borgarna (dvs alla de övriga) att få det till att vinst ger bättre kvalitet och mer valfrihet. Man skulle kunna vända på det hela. Valfriheten har i de allra flesta fallen gett möjligheten att välja fel. Välja fel kan i äldreomsorgen innebära döden. I skolan kan det innebära en förstörd framtid. Exemplen som togs upp med dålig kommunal omsorg beror helt och hållet på privatiseringen då den kommunala omsorgen fått stå tillbaka det privata.
  En jäkla motvind men kämpa på som fan!!!

 3. Starkt att driva linjen om att förbjuda privata vinstintressen i vården. Många delar nog i princip, efter vad som inträffat, inställningen men ändå tror jag det inte är något som folk anser vara en fråga som får dem att byta parti för att få genomförd. Inget man får väljare på men, som sagt, en hedervärd inställning.

  Ju större skillnader ( i vid mening) mellan folk i Sverige, ju större blir acceptansen för allt som slår sönder ”det gamla systemet” när svenskarna var ett mer homogent folk ( i vid mening).

 4. Bra jobbat i TV-debatten!

  Vi behöver många fler politiker som du – med känslans intelligens

  Till skillnad från det generella intrycket man kan få av politiker – att de saknar egenskaper för att kunna skratta uppsluppet eller gråta av hjärtesorg.

  Härligt – tack för den frihetskänslan du ger mig!

 5. Hej Jonas
  Bra jobbat! Du och Löfven var absolut bäst i debatten. Jag tror att vi kommer att vinna valet. Jag har en bra känsla. Jag ska kämpa allt vad jag kan för att få människor att vår politik gynnar alla! Alla måste förstår att vi är ett parti som representerar medmänsklighet.

  MKH Anna Gustavsson

 6. Har inte sett hela debatten än, ska göra det senare i kväll på svtplay. Det jag såg om diskussionen om bolagskatten gjorde du bra, men du kan bli ännu vassare. Här har du ett starkt argument: Sverige har gått med uppåt 200 miljarder om året plus i utrikeshandeln i nästan två decennier, och Sverige rankas som det femte mest företagsvänliga landet i världen. Men den skapar inga jobb för det. Industrisamhället ligger bakom oss. Jobben måste komma i servicesektorn, och de flesta tycker nog att det behövs fler lärare, förskolelärare, sjuksystrar och vårdbiträden än taxichaffisar, frisörer, servitörer och butiksbiträden. http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Utrikeshandel/Bytesbalansen/
  http://www.thelocal.se/41186/

 7. Hej Jonas.
  Bra jobbat i debatten!
  Det jag skulle vilja se för att nita Reinfeldt är att vi står upp för den generella välfärden. En klar skiljelinje mellan oss och alliansen. Reinfeldt kan aldrig säga sig vara för generell välfärd.
  Att återupprätta den generella välvärden så att iaf 80% av befolkningen omfattas tror jag kan vara avgörande i nästa val. Då undanröjer man också försäkringslösningarna för alla som ligger över dagens tak. Redan låga tak som inte uppräknats sedan 2002 tror jag det var. Inte konstigt att folk tvivlar på välfärdsstaten sen! Istället för tak så borde man om kassan tryter sänka procentsatsen lika för alla, från ex. 80 till 70% osv.
  Har ni funderat ngt kring detta?

 8. Håller v med vad Syriza-United Social Front och Alexis Tsipras skriver?
  T.ex. ”We believe that their aim is not to solve the debt crisis but to create a new regulatory framework throughout Europe that is based on cheap labour, deregulation of the labour market, low public spending and tax exemptions for capital.”

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/oct/08/greek-message-for-angela-merkel

  Om det stämmer då skall man kämpa för arbetarnas rättigheter med avtalsenlig lön, a-kassa, sjukersättning etc etc och låta inte borgarna och EU fortsätta köra våran välfärd till botten.
  Första man måste ta itu med är bankerna.

  Helst skulle jag vilja ha MEDBORGARLÖN;NU! Det skulle göra susen för allt som heter låglönearbete eller fas3 etc etc.

Kommentera