Från Oslo och utrikesnämnden

Tillsammans med SVs ordförande på Oslo Sentral där vi presenterade förslag om bättre tågtrafik mellan Sverige och Norge.

Igår var jag i Oslo och besökte vårt systerparti SV. Jag fick tala om hur sex år med borgerlig regering har förändrat Sverige. I Norge försöker högern vinna nästa års Stortingsval genom att kopiera moderaternas taktik. Lite sakupplysning kan därför vara på sin plats, här ett kort referat. Därefter presenterade jag och Audun Lysbakken, SV:s ordförande, förslag om hur järnvägstrafiken mellan våra länder kan förbättras, inte minst genom dubbelspår och snabba tåg mellan Oslo, Göteborg och Köpenhamn, läs mer i Dagbladet.

I morse knatade jag iväg till slottet för möte med utrikesnämnden. Självklart tog jag upp frågan om Ship to Gaza och att de fängslade i Israel måste släppas. Aftonbladet rapporterar. Nu är tåget på väg mot Kungsör och ett möte med det lokala Vänsterpartiet.

5 reaktion på “Från Oslo och utrikesnämnden

  1. Det var ett ganska kort referat av all skit som hänt med M-partistaten! Du kunde också tagit upp Stockholm som ett nyliberalt experiment med olagliga utförsäljningar av offentliga verksamheter till Moderata partikamrater. Skattepengar används till att återupprätta Caremas dåliga rykte mm mm mm. Norge måste förstå att Sverige är verkligen inget att se upp till.

  2. Förutom att du knatade iväg till utrikesnämnden – åt du lunch med kungaparet. Varför ställer du på något sådant – lunch med kungaparet ska bojkottas. Jag kan inte förstå ditt agerande i den här frågan???

  3. @Camilla Hollander

    Varför ska kungafamiljen bojkottas, det är inte deras fel att Sverige än monarki. För mig får GÄRNA kungahuset finnas kvar MEN de ska inte få bidrag eller apanage som det så fint heter i deras fall. De ska inte heller vara formella statsöverhuvud i Sverige utan vi bör ha en vald indivdid på den posten.

    Kanske skulle vi återgå till den svenska sedvänjan att välja kung/drottning igen som skedde innan Gustav Vasa införde den ärftliga successionsordningen.

  4. Vi är inte trovärdiga som parti om Jonas springer på kungatillställningar samtidigt som vi är mot monarkin. Att vi som parti är med i utrikesnämnd och dyl är ju självklart men en enskild tillställnig med kungaparet är under all kritik och värdighet.

Kommentera