Välkomna tillbaks till Vänsterpartiet – Trosaradikalerna

Idag är jag i den lilla vackra staden Trosa. Snart, 19.00 på Societetshuset, ska vi ha möte med Trosaradikalerna och Vänsterpartiet. Det är ett ganska speciellt möte. Trosaradikalerna som är vänsterkraften i kommunen och kommunpolitiken har beslutat att ansluta sig till Vänsterpartiet. Det är mycket glädjande. Det lokala partiets erfarna kommunpolitiker kommer i valet 2014 ställa upp för Vänsterpartiet som idag saknar egna mandat i kommunpolitiken.

Trosaradikalerna lämnade Vänsterpartiet 2006 på grund av den dåvarande turbulensen i Vänsterpartiet. Därför är det särskilt roligt att de nu tycker att att utvecklingen i partiet är positiv och att de vill vara med och bidra inför nästa val. Vänsterpartiet får en hel del nya medlemmar, de flesta är helt nya, men en del är också ”nygamla” som i Trosa. Det känns bra.

läs mer i SN, iTrosa, SVT och SR.

Uppdatering: Nu är vi på väg hem efter mötet som måste sägas ha varit lyckat. Stolarna tog slut med runt 60 personer på plats, såväl Trosabor som inresta från andra delar av Sörmland. Bra stämning, många frågor och en hel del ifyllda medlemsansökningar blev det.

En reaktion på “Välkomna tillbaks till Vänsterpartiet – Trosaradikalerna

  1. Pingback: Vapenlobbyns språkrör Löfvén ger tydliga besked: EU-militarisering och Ökad Bilism | Nemokrati

Kommentera