En vacker kväll i norra Värmland

Det var en ovanligt vacker sommarkväll igår. Vattnet lågt blankt, skogen skiftade i gröna färger och bergen var blåa i fjärran. Solen sänkte sig sakta, den fina folkmusikgruppen Kuntera spelade och Bengt Berg läste dikter när vänsterpartister och nyfikna från norra Värmland hade samlats för möte vid Finnkulturcentrum i Torsby. Själv pratade jag mest om landsbygdspolitik och vad Vänsterpartiet vill göra för service, småföretag och gröna investeringar. Trevligt var det. Tack till partivännerna i Torsby för ett fint arrangemang.

Annars känns det som om politiken har dragit igång på allvar denna vecka. Mycket har förstås handlat om Tillväxtverket, Anniel Lööf och krognotor. Igår la vi fram förslag både om hur man kan strama upp regler för representationen och få en effektivare organisation genom att avveckla Tillväxtverket och föra över arbetsuppgifter på andra organ som redan finns och gör ungeför samma saker. Se ekot och Vänsterpartiet.

Det är sommartalens tid för partiledare. Jag talar i Umeå imorgon på Gamlia. Även Josefin Brink och Arijan Kan talar, det blir musik och aktiviteter för barn. Välkommen dit. Statsminister Reinfeldt talar i Gustavsberg idag. Jag hoppas att talet har mer innehåll än artikeln på DN-Debatt, för den saknade verkligen politisk substans.

Dommen mot Pussy Riot är helt oacceptabel och ett exempel på det auktoritära Rysslands förtryck av åsiktsfriheten. Samtidigt är det imponerande hur de tre unga kvinnorna lyckas visa på Putinstyrets mörka sidor och vilket gensvar det ger.

En reaktion på “En vacker kväll i norra Värmland

  1. Statsminister Reinfeldt har ju fullt upp i dessa dagar, det är ju både kräftskiva på Harpsund och badtunna hemma hos Annie Lööf, nu kommer kassaapparaterna glöda, och krognotorna att ringla långa (men nu har de lärt sig, så denna gång så hemligstämplas de!).

Kommentera