Mats Kamp

Helgen har jag tillbringat hemma i Umeå med skidåkning på gnistrande snö, goda vänner och familjen. Det satt fint. Jag har också tillbringat påsken i soffan framför den öppna spisen med Mats Kamp, serieroman av Mats Jonsson. Jag fick boken av Mats via goda vänner och fångades direkt när jag började läsa. Boken är en en skoningslöst ärlig, personlig men också reflekterande berättelse om Mats liv när han bildar familj och får barn. På ytan är det vardag med liten lägenhet, strul på dagis och ekonomisk osäkerhet, men berättelsen får sitt liv av Mats våndor och öppenhet om vad han tänker om relationer och föräldraskap. Dessutom är det en skarp och kritisk bild av vår tids samhälle och Stockholm. Som småbarnsförälder blev det mycket igenkännande. Tack Mats för god läsning.

Intressant att det kommer så många serier som är goda samhällskildrare, min andra favorit är sylvassa Liv Strömquist som ju är mer direkt politisk och drastisk i sin stil. Slukade nyligen hennes Ja till Liv, annars kan man avnjuta hennes serier på Aftonbladet Kultur.

3 reaktion på “Mats Kamp

Kommentera