Det går bra för min presidentkandidat

Det franska presidentvalet närmar sig. I svensk media framställs det som en ren tvekamp mellan högerns Sarkozy och socialisternas Hollande, möjligen lite kryddat med rapporter om rasisternas Le Pen. Få uppmärksammar att det går stadigt bättre för vänsterfrontens Jean-Luc Melenchon som klättrar i mätningarna och nu har nått 11 % i stöd. I helgen samlades mellan 50 000 och 100 ooo personer på ett av hans valmöten i Paris. Det händer något i fransk vänster, det bådar gott inför parlamentsvalen i sommar. Läs mer i Liberation och Humanite.

Själv tillbringade jag helgen i Umeå med skidåkning och partidistriktets årskonferens. Roligt att träffa gamla vänner. Politiskt var det mycket debatt om sjukvårdens villkor i inlandet. VK och VF berättar att jag ska hålla sommartal i Umeå i sommar. Andreas bloggar.

Veckan har jag annars börjat med att diskutera i SVT om hur storföretagen smiter från bolagsskatt. Här finns flera skärpningar som borde göras, vi föreslår att skatten höjs till 28 % och att möjligheten att göra avdrag för lån inom kncernen helt enkelt tas bort. Annars lär veckans stora politiska fråga bli beslutet om datalagring på onsdag. Hur vi röstar om det förslaget? Nej förstås.

7 reaktion på “Det går bra för min presidentkandidat

 1. Bra att ni diskuterar bolagsskatten, det är väl bättre att företag och personer betalar NÅGON skatt så att staten har råd med sjukförsäkringar och ……..

 2. Jag var vid Bastiljen igår två timmar innan Mélenchon ens kommit dit. Otrolig stämning och fint att se den vitala franska vänstern!

 3. Apropå skatter så tycker jag vi borde ha något liknande som är på gång i UK ”Government sources said Mr Osborne would also signal that he aims to lift the amount that can be earned tax-free to the £10,000 target by April 2014, far earlier than planned”

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2116876/Budget-2012-Families-40-000-expected-benefit.html#ixzz1pde0231I

  Tror det skulle ge fler jobb bland ungdomar och kanske fler skulle kunna jobba deltid?

  och pensionärerna skulle få lite högre köpkraft

  Samtidigt som man höjer skatten för riktigt höga inkomster (dom röstar ju ändå på moderaterna)

 4. Bertil: Allt mer krediter till en växande offentlig sektor?? Nja den offentliga sektorn slaktas ju, och krediterna är till för att rädda PRIVATA banker och investerare.
  Problemet är väl just krediter-alla pengar skapas av privata banker och används till att göra oss alla till skuldslavar.
  Ska man hård-dra det är det ju ‘bara’ energi och råvaror som är ändliga-inte pengar. Handlar till det yttersta om fördelning, vi är ju faktiskt rikare än någonsin, fast ‘vi’ är ju fel. Det är ju de där 1%!!!

Kommentera