Bildt, Libyen och bloggen

Det finns att göra när man blir partiledare och jag göra mitt bästa för att ”landa springande” som de säger på andra sidan atlanten. Men det kan bli svårt att hinna blogga framöver, men jag ska göra mitt bästa och försöka ha kvar bloggen ungefär som idag. Twitter är också på gång inom någon vecka.

Idag har jag diskuterat kortare arbetstid med Hillevi Engström, lyssna gärna här. En mer anmärkningsvärd nyhet har Expressen om Bildt, Lundin Oil och Libyen. Bildt får allt mer att förklara. Vi kan inte ha en utrikesminister som gång på gång hamnar i misstänkta jävssituationer.

22 reaktion på “Bildt, Libyen och bloggen

 1. Bra och klokt talat. Förklara för folket vad hållbar tillväxt är. Vi ska växa på ett klokare sätt. Blir glad och hoppfull.
  Kommer definitivt att följa denna blogg och jag önskar dig Jonas och (V) lycka till med att nå ut till alla.

 2. Hoppas du kommer att hinna blogga Jonas! Den sortens direktkanal väljare-politiker som du erbjuder här är värd mycket! Plus att du – till skillnad från vissa bloggande politiker – faktiskt skriver bra!

 3. Jag har förutspått dig som statsminister om vi har ett riksdagsval 2014, bara så du vet, men känn ingen press…

  Jag hörde dig på radio i morse, och du var som vanligt bra, men jag undrar varför alla har glömt att det som å ena sidan är kostnader, är någon annans lön, vi kan inte bara dra ner…däremot måste vi såklart titta på vart pengarna går.

  Antalet jobb är förvisso inte konstant/givet/fast, däremot är behovet av ”produktionskapacitet” (jobbade timmar) vid varje tidpunkt givet, liksom den samlade ”produktionskapaciteten” (hur många timmar vi kan producera vid samma givna tillfälle), precis som när det gäller ekonomi så är såklart fördelningen det relevanta.

  Ekonomin är som du sa ett verktyg, som måste anpassas till människor, inte tvärtom.
  Du/ni måste återvinna dom ekonomiska frågorna, Fredrik Reinfeldt (om vi ska prata om Sverige) och marknaden försöker sig på trolleritrick och illusioner med ekonomin som om den vore en ostoppbar naturkraft, varför visar ni inte upp den illusionen för vad den är!? Ekonomi är i grunden extremt enkelt.

  /Carina.

 4. Pingback: Visst kan vi sänka arbetstiden… « Ett hjärta RÖTT

 5. Jag har frågat förut, men förstår ännu inte riktigt – hur kommer det sig att Bildt klarar sig så pass bra? Dessa historier dyker upp med jämna mellanrum, men de verkar inte uppstå något riktigt tryck. Han tycks vara immun mot all kritik.

 6. Pingback: Stärkande kongress | Jöran Fagerlund

 7. Hej Jonas.
  Äntligen! Har har väntat på att du ska få kliva fram i två år nu! 🙂
  Behåll bloggen aktiv om du hinner, det kommer göra mycket för att locka till unga väljare och nya partiaktivister.

  Bra chattat förresten på DN och SvD’s webb!

  Konkreta tydliga politiska förslag är precis vad vänsterpartiet länge behövt! Förslag som vanligt folk förstår.

 8. Jag hoppas också att du orkar med och får tid att fortsätta med din blogg som alltid är så välskriven, och du håller oss alla uppdaterad och välinformerad.

 9. Hörde dig mot arbetsmarknadsminister Engström imorse och mot Lööf i studio ett, och jag tycker att du skötte dig utmärkt!!

 10. Tråkigt att du föredrar feminismen framför jämställdheten. Jag har aldrig förstått trams som det om ”ensamma rädda kvinnor på gatorna om kvällen” ett poserande utan substans.

  Mina båda pojkar har båda blivit nedslagna/misshandlade ute om kvällen och naturligt vis känner även pojkar rädsla efter sådana händelser. Det är märkligt att så många förutsätter att pojkar/män skall tåla misshandel samtidigt som man anklagar dem för macho attityder.

  Om man vill ta del av fakta så gör man det enklast på BRÅ, där kan man klart utläsa att de absolut mest våldsutsatta är pojkar 18 – 25 år.
  //År 2008 polisanmäldes 25 816 fall av misshandel mot kvinnor som var 18 år och äldre, av dem handlade 18 975 anmälningar om att offret var bekant med förövaren. Av de polisanmälningar som rörde våld mot män som var 18 år och äldre handlade 13 640 fall av 41 375 om att offret var bekant med förövaren (www.bra.se 2009-02-20).//

  Inte är det bättre när det gäller yngre barn.

  //Av misshandelsbrotten mot barn under 18 år riktades cirka 6 970 (37 procent) mot flickor och cirka 12 000 (63 procent) mot pojkar.//

  Våld mot män i nära relationer är obefintligt enligt Brå men om man gör sig besvär att granska BRÅs påstående så kan man enkelt konstatera att, anledningen till detta är att BRÅ avstått att genomföra någon som helst forskning på området (förmodligen i Stats Feminismens tjänst).

  Närmast jämförbara samhällen som haft det stora modet att söka efter hela svaret på frågan om våld i nära relationer är Canada och England och resultatet där är att våldet i nära relationer är i stort lika fördelat mellan könen.
  Verkligt tråkigt att du uppenbarligen tänker följa din föregångares dåliga exempel och diskriminera och förminska pojkar/män.

 11. Pingback: Om att gå runt i cirklar! » HumanLabRat bloggar

 12. Jag tror att bloggen kommer att bli betydligt mer besökt nu när du är partiledare – och du är en av få politiker som skriver väl genomarbetade och informativa inlägg i en bra blandning. Vore synd att gå miste om en såpass enkel väg att nå ut med politiken.

  Apropå klimat & mat – det hänger ihop väldigt mycket. Du måste bli bäst på jordbrukspolitik också :-).

  (lyssnade på intervjun i radio idag – ge inte Alliansen extrapoäng där, det har de definitivt inte förtjänat).

  Matfrågan (och därmed jordbrukspolitiken) är en av de viktigaste klimatfrågorna. Se gärna
  http://komigenuva.wordpress.com/2010/08/16/butleriden-ar-jattebra-kollektiva-vardagstjanster-och-matlada-fran-dagisskola-pa-vag-hem/

 13. Pingback: Offentliga investeringar krävs för att öka efterfrågan « Nemokrati

 14. Sällan har en person burits fram med så stora förväntningar som Sjöstedt. Det är förstås omöjligt att motsvara alla dessa förväntningar. Det kan inte en person mäkta med. Risken finns att Sjöstedt går in i stressväggen när alla förväntar sig att han ska göra så mycket så mycket. Egentligen är det något av ett fattigdomsbevis för V att Sjöstedt är så ensam i sin klarsyn och formuleringskonst. Här föreligger risk för bakslag.
  Sjöstedt är ett politiskt fenomen, sanslöst påläst och pedagogisk. Men det ligger en fara i att vara för duktig för sitt parti. Hoppas han klarar av att balansera detta på ett klokt sätt.

 15. Bo Zachrisson, om det är som du säger att vi väntar oss såna underverk av Jonas så är det såklart problematiskt. Men jag som medlem i partiet tror inte alls att en man kan vända skutan på egen hand. Jag tror dessutom inte på starka ledare och rorsmän. Jonas blir en ypperlig partiledare och en tydlig röst för vänstern, men det är vi alla tillsammans som kan bryta högervågen och föra upp rättvisefrågor, jämställdhet och klimatet på dagordningen igen. Det blir ett långsiktigt arbete, kortsiktiga opinionsvinster eller förluster kan vi nästan strunta i.

 16. Helt rätt att jobba för kortare arbetstid. Tyska metallare arbetar bara 35 timmarsvecka, svenska 40 timmar…… Men du ska inte flumma när det gäller kostnaden. Sänker vi arbetstiden med bibehållen reallön måste vi göra det över många år. Då kan vi behålla reallönen och använda den årliga produktivitetsvinsten (ca 1 procent) till att sänka arbetstiden. Men vi kommer då att halka efter andra länder som inte sänker arbetstiden i materiell standard. Vi vinner i högre livskvalite och lägre miljöbelastning.

  Men var tydlig mot väljarna att vi verkligen väljer bort högre materiell standard mot kortare arbetstid annars är du inte trovärdig.

 17. Vänsterpartiet är det ända parti som kritiserar penningpolitiken. En penningpolitik som använt massarbetslöshet för att hålla nere löneökningar och därmed inflation dom senaste tjugo åren.

  Men kommer (v) penningpolitik att fungera? Om man ger riksbanken som mål att arbetslösheten ska ligga på tex 4 procent och att dom ska släppa inflationsmålet. Riskerar vi inte då att facken kommer att kräva högre och högre löneökningar för varje avtalsrörelse när dom märker att regeringen (riksbanken) håller tillbaka reallönerna med högre inflation för att uppnå låg arbetslöshet? Hur ska (v) kunna undvika accelererande inflation med en sådan penningpolitik???? Problemet är att fackföreningarna inte har full sysselsättning som mål i avtalsrörelserna

 18. Bra och sluta inte upprepa detta om Bildt någonsin förren han avgått. Den borgerligt dominerade pressen/media tiger ju om det såsom moderaterna själva men det är Sveriges i särklass största politiska skandal hittils och kan också bli en tung förlust för dem moraliskt den dagen han faller, keep on!

Kommentera