Eken ger eko

Utanför SVT och Sveriges Radio står en gammal ek. Den bedöms vara i så dåligt skick att den måste fällas. Det tycker många är synd och vill att den ska bevaras. Jaha, så långt ingen märkvärdig historia. En av kommunpolitikens alla små detaljer som passerar oss varje dag. Men nu står eken i Stockholm och ett stenkast från radio och TV. Därmed är plötsligt trädet en riksnyhet och får till och med ett inslag i ekot. Nu ser vi med spänning fram emot att någon björk som ska tas ner Öst på stan i Umeå hamnar i riksmedia. För inte kan det väl vara så att det råder en viss Stockholmsfixering i det som kallas riksmedia och att det görs fler reportage ju närmare journalisternas egen verklighet som något händer?

4 reaktion på “Eken ger eko

  1. Som utflyttad stockholmare ser jag numera dem som lite inskränkta ungefär som Åselebor som mest vill gå i sina skogar och jaga älg. Därmed inte sagt att någon av kategorierna är sämre än någon annan eller oss som flyttat på oss i någon riktning. Bara att något fattas dem som förblivit stationära.

  2. Jo, det råder en viss Stockholmsfixering i det som kallas riksmedia. Bryr sig någon om alla andra träd däribland hundraåriga gamla ekar som skövlas? Hur står det till med våra betesmarker som från EU:s horisont kallas skog på grund av ”för många” träd? För att få EU:s stöd krävs det att bönderna skövlar dessa marker. Eller har jag fel? Även en ek kan bli gammal och sjuk och dör till slut. Varför talar ni i vänsterpartiet inte mer om landsbygdens avveckling? Snart trängs vi alla i stan och leker trädkramare. För ni egentligen samma politik som övriga partier dvs. EU:s politik? Hur ska ni kunna föra någon annan politik i praktiken?

  3. Helt underbart, Jonas! Klockren analys!

    Dessutom:
    Stockholmperspektiv 1)hatkampanjen mot norrlänningar som drivs i Aftonbladet – tack vare att vi nu får billigare priser på vår egenproducerade el!

    Snacka om att perspektivet är underligt! Håller med Sören Wibe och Göran Greider och har heller inte fattat vad Stockholm bidrar med…

Kommentera