Städet på NUS, Tegs sjukhem, statsvetare och Bildt, man hinner mycket på en dag.

Det har varit en intensiv dag. Den började med att jag och Mia Grip, vårt landstingsråd i Västerbotten, träffade städpersonalen på NUS, Norrlands Universitets Sjukhus i Umeå. Det blev ett bra möte med en frisk och radikal politisk diskussion. Som Mia sa när vi gick därifrån – ofta har man de bästa politiska diskussionerna när man träffar städpersonalen. Mia gick sedan vidare och fick förklara för länsmedia hur det gick till när vi kastades ut ur det rödgröna samarbetet i landstinget nu i helgen efter att vi vägrat godta stora neddragningar av vården i inlandet. Men att döma av de reaktioner som har kommit verkar vi har gott stöd för vår position att värna vården i Malå, Dorotea, Sorsele och Åsele. Se VK, VF och Norran.

Själv for jag vidare till Vindelns Folkhögskola där jag talade EU och inrikespolitik med en stor grupp studerande, kul. Nästa stopp blev universitetet och ett öppet möte om Eurokrisen och vänsterns svar som VSF hade ordnat, imponerande hur många som kommer till VSFs möten. Jag hann också med att tala EU och riksdagen med en större grupp statsvetare innan jag var klar på universitetet.

På eftermiddagen besökte jag äldreboendet på Tegs sjukhem. Vi gör många sådana besök som en del av vår äldreomsorgskampanj. Satsningar på personalen med utbildning, vettig lön och god bemanning är viktiga mål för oss för att klara äldreomsorgen i framtiden.

Innan jag fick fara hem till ungarna som hade busat med morfar hela dagen fick jag medverka i studio ett i P1 och diskutera Bildts koppling till Lundin Oil och hur det påverkar svensk utrikespolitik. Moderaterna själva hade dock tackat nej till att vara med i debatten. Det är i alla fall på tiden att Bildts band till Lundin granskas lite närmare. Läs mer i Aftonbladet.

3 reaktion på “Städet på NUS, Tegs sjukhem, statsvetare och Bildt, man hinner mycket på en dag.

  1. Pingback: JÄV och ynkligheten hos högern « Johannes Blogg.

  2. Tips: skapa dina egna benämningar på saker ex. kalla inte de som inte är vinnare i vårt ek. system för ”svaga” och de som är vinnare för ”starka”. Grovt missvisande och utgår bara från ett begränsat ek. perspektiv.

    Kör hårt på att bankernas finansiella verksamheter ska separeras enl förslag från många kritiskt tänkande ekonomer.

  3. Märkligt att Moderatpolitiker som Tobias Billström och Carl Bildt får ha ”affär” på ”affär”, både med lägenheter där man inte bor, ingen betald TV-avgift, eller Tintin-i-Kongo-affärer, och ändå får sitta kvar…

    Men då Aftonbladet jagar sin egen partiledare då är det bara tal om att de måste avgå!

    Juholt må vara en ful fisk, men Bildt och Billström, då?

Kommentera