På väg mot Kairo

Dags att packa ryggsäcken och sätta väckarklockan för en riktigt tidig väckning imorgon måndag. I två dagar ska jag vara i Kairo för att delta på ett politiskt seminarium arrangerat av det skandinaviska kulurcentrat. Dessutom ska jag få träffa företrädare för flera av de växande vänsterrörelser som finns i landet. En del av dem registrerar sig nu för att delta i de kommande fria valen. Det ska bli intressant att få nya kontakter och lära mig mer om den egyptiska revolutionen. Fackliga aktivister som tog strid för bättre arbetsvillkor var viktiga föregångare till den revolution som störtade Mubarak. Sent på tisdag är jag hemma igen och jag hoppas kunna ge en fyllig reserapport här på bloggen.

Idag var jag med Hans Linde, Ulla Andersson och Rossana Dinamarca i Katrineholm på en av våra debatter inför ordförandevalet. Det är verkligen roligt att vara ute och träffa partifolket och tala politik. De senaste dagarna har många distrikt nominerat. Men det är nog långtifrån klart för det. Flera debatter återstår, många har inte bestämt sig. Dessutom verkar det finnas många olika viljor inte minst i de tre största distrikten Stockholm, Göteborg och Skåne. Men idag gläder jag mig åt en fin nominering från mitt hemlän Västerbotten som har låtit medlemmarna rösta om vem som ska nomineras.

Kommentera