Intensiv debatt och bra stämning när Vänsterpartiet Malmö fyllde Moriskan

Just åter i Stockholm efter gårdagens utfrågning av de fyra partiledarkandidaterna i Malmö igår kväll. Vänsterpartiet Malmö fyllde den vackra salen Moriskan i Folkets Park till sista plats, nästan 500 åhörare kom. Mest malmöbor förstås, men jag mötte folk även från Simrishamn, Lund, Ängelhom, Höör, Köpenhamn och säkert något ställe till. Det var god stämning och både brasiliansk musik och poesi av Jenny Wrangborg i anslutning till debatten. Mycket väl arrangerat.

Precis som vi den första utfrågningen i Stockholm blev det en intensiv debatt med oss fyra kandidater. Petter Larsson från Efter Arbetet ledde diskussionen och det blev en hel del publikfrågor. Själv var jag trött men också mycket glad när jag tog nattåget norrut efter flera intensiva timmars möten och diskussion. När var jag senast på ett V-möte med 500 intresserade deltagare? jag vet inte.

Det finns de som har befarat att den öppna och demokratiska processen för att välja ny ordförande ska ta fokus från politik och istället inriktas på person. Debatten i Malmö visar att det inte alls behöver vara så. Det var politiken och att blicka framåt som var i fokus. Om den här öppna processen fortsätter så här kan det att innebära att vår politik utvecklas, att den interna debatten blomstrar och att fler blir intresserade av vårt parti.

Här finns en länk till debatten, i två delar. Jag vill själv inte recensera den eftersom jag deltog. Läs mer i Sydsvenskan.

Kommentera