Fullsatt och bra stämning när Flamman startade utfrågningarna

Redan 20 minuter innan utfrågningen av oss fyra partiledarkandidater skulle starta var salen full. Ytterligare 150 personer till fick plats att se debatten på en stor-TV i en sal bredvid. Sedan fick något hundratal vända och gå hem för att de inte ens fick plats där. Flammans utfrågning av mig, Hans Linde, Ulla Andersson och Rossana Dinamarca blev en succe. I drygt två och en halv timme fick vi svara på frågor från Aron Etzler och publiken och det bästa var att politiken verkligen stod i centrum. Arons väl förberedda frågor gjorde att tempot och intresset hölls uppe. Det var länge sedan jag var på ett vänstermöte med ett sådant intresse från publiken. Dessutom följdes debatten via internet runt om i Sverige. Imorgon ska den sändas på SVT:s kunskapskanal.

Jag tycker att kvällens debatt visar att en öppen process för att välja ordförande kan leda till en bra politisk diskussion och större makt åt partiets medlemmar. Det är inte så illa. Vem som vann debatten? Det kan bara de som tittade på den avgöra.

Se hela debatten här och lyssna på P1s bevakning här

läs mer i Aftonbladet

4 reaktion på “Fullsatt och bra stämning när Flamman startade utfrågningarna

  1. Tyvärr mycket av samtalet fastnade, som väntat, i genusfrågor och på högerns planhalva. Inget om ockupationer & krig, de västerländska demokratiernas massmord och krigsbrott, no-fly zone i Gaza, nobelpristagare som nästan dagligen bombar & dödar människor i fem-sex länder, eller om de forna kolonialmakterna som nu vänd på klacken och helt altruistiskt sprider demokrati i världen, trots att de är bankrutta och lånar för att kunna kriga, osv.

    Vart har aliansfrihet och svensk neutralitet tagit vägen? Svensk militär togs inte heller upp, trots att vi deltar två krig. Det verkar, som militärerna, i likhet med USA, är heliga kor. Vad sägs om ett parti och ett politiskt program som skulle halvera antalet soldater och militära utgifter? Tänk på vad de här hundratals miljarderna kunde göra för nytta! Vem är det vi rustar mot, egentligen?

    Visioner saknades. Varsågod här kommer en. Tänk om Sverige skulle kunna vara det första europeiska landet fri från tiggare, hemlösa och uteliggare. Sverige är ett rikt land, vi har råd att satsa de 10-tals miljoner som skulle krävas för att hjälpa alla dessa människor, det borde vara en självklar fråga för alla på vänsterkanten.

  2. Pingback: Partiledardebatt hos V « kritiskkultur

  3. Mycket bra! Jag gläds över att du här och i andra sammanhang lyfter fram vad CH har betytt för partiet. Jag vill gärna lägga till en aspekt: Han lyfte fram kulturen som en viktig vänsterkraft och skapade kontakter med många kulturarbetare och konstnärer som bidrog att Vänstern framstod som den självklara politiska hemvisten för en stor del av kulturlivet. Kulturen användes också aktivt inom partiet och i valrörelserna (t ex gjorde ju konstnärer valaffischerna)
    Tyvärr har vi ju tappat en del av det förtroendet, men vi är rätt många som arbetar för att partit ska före en mer aktiv kulturpolitik och lyfta fram kulturens stora betydelse i människors liv. Makten över tankarna är en viktig politisk fråga!

Kommentera