Tyskland svek Västsahara

Det har knappt rapporterats alls i svenska media, men i förra veckan röstade EU:s ministerråd för att förlänga EU:s fiskeavtal med Marocko med ett år. Avtalet innebär att EU betalar Marocko för att få fiska i det ockuperade Västsaharas vatten. Så är våra skattepengar med och betalar och upprätthåller Marockos olagliga ockupation. Det fanns hopp om att avtalet skulle blockeras. Sverige tillhörde de sju länder som inte röstade för det. Förra gången var Sverige ensamt om den positionen. Österrike anslöt sig denna gång till de kritiska rösterna, men Tyskland räddade avtalet när de svängde till en ja-röst. Riktigt illa. Nu går avtalet vidare till EU-parlamentet som röstar i höst. Det blir svårt att stoppa avtalet där, men helt omöjligt är det nog inte. I alla fall kommer det tillbaks för ny behandling om ett år.

En reaktion på “Tyskland svek Västsahara

  1. Ja, unt? Wie tyskar byter lebensrüm till marockanerna mot fisk till våra gamla kompisar från Spanien. Skattebetalarna tar gärna notan.

Kommentera