Angered, Arlanda och Storuman

På tåget från Göteborg till Stockholm. Jag gillar SJ och jag gillar tåg, därför är det så trist när det strular med inställda tåg och förseningar som det har gjort bägge vägarna denna resa. Men förklaringen är inte så svår, för lite resurser till underhåll och investeringar. Tyvärr har vi en regering som väljer att inte göra något åt saken.

Igår var jag ute hos Vänsterpartiet i Angered och kampanjade inför regionvalet. Vädret var fint och vi hade torgmöte, talade med folk och delade ut blad i flera timmar. En fin partiförening med aktivister från många av jordens hörn, bland annat finska Lappland, Gambia och Chile. Intresset för valet är lite ljummet men stigande och det är omöjligt att gissa utgången, men det kändes bra. Jöran Fagerlund, den outtröttlige, dokumenterade flitigt på sin blogg.

Ikväll ska jag vidare  upp till Umeå via Arlanda. Siv Holma och jag skriver i dagens SvDom vårt krav på att förstatliga Arlandabanan för att kunna sänka biljettpriserna på Arlanda Express och få fler fjärr- och pendeltåg att stanna vid Arlanda. Bra för miljön och resenärerna, men dåligt för det investmentbolag som nu tjänar bra med pengar på Arlandabanan. Läs om deras vinster i en annan text SvD. Till Umeå kommer även Josefin Brink på besök imorgon. Vi ska till universitetet och Volvo. På kvällen blir det öppet möte i Storuman om vad vi vill göra för att förbättra de utländska bärplockarnas situation. Även Ture Rönnholm kommer och berättar om hur illa det gick för de kinesiska bärplockare som kom till Storuman förra sommaren. Tur att det fanns folk som Ture som ställde upp för dem. Josefin ska tala om hur vi vill få ordning på arbetsrätten för bärplockare och andra. Folkets hus i Storuman 19.00, imorgon måndag Välkomna!

En reaktion på “Angered, Arlanda och Storuman

  1. Hejsan Jonas!
    Grattis till ordförandeskapet – verkligen roligt och jag tror du är rätt person!
    Jag har en undran utifrån hur du och (v)i ställer oss till ”acta”-frågan som nu verkar vara spritt i europa och inte bara ett amerikanskt förslag.

    Tack på förhand!

Kommentera