1a maj i Degerfors och Örebro

Sitter och väntar på tåget i Örebro, trött men glad efter att ha fått fira första maj två gånger denna dag. Redan på centralen träffade jag Ulla Andersson som var på väg till Borås och Ida Gabrielsson som skulle tala i Göteborg.

I Degerfors var det möte på torget. Efter lokalt tal av Janne Ask och poesi av Bengt Berg talade jag. Degerfors är sedan valet i höstas en V-styrd kommun där vi fick 49 % av rösterna, det var extra kul att få tala där. I Örebro var det demonstration, musik och flera tal, bland dem Malin Timjan som talade om kommunalpolitik, jag och Mia Sydow Mölleby som fokuserade på sjukvård och Palestina.

I mina tal fokuserade jag på vad vi i vänstern vill göra. Inte minst lyfte jag fram flera av våra förslag från vårbudgten om hur vi vill skapa fler arbeten och göra hög sysselsättning till det överordnade målet för den ekonomiska politiken. Jag talade en hel del om hur vi vill investera i bostäder, klimatomställning, alternativ energi och inte minst järnväg. Jag tog upp hur vi vill skapa en rättvis A-kassa och sjukförsäkring och att vi vill ersätta FAS 3 med meningsfulla insatser för arbetslösa. Jag talade om hur vår politik ska gynna jämställdhet mellan kvinnor och män och om hur vi vill skapa en bättre arbetsrätt. Även om jag la det mesta av tiden på att beskriva vår politik så fick sig regeringen och SD en och annan känga.

Roligt var det, att få lyssna till tal och träffa partivänner från förr och nya som jag aldrig träffat tidigare.

läs mer i DN,DN, SvD, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen och GP.

En reaktion på “1a maj i Degerfors och Örebro

  1. Jonas! Var finns ditt första maj tal? Så jag kan länka till det. Känns lite knäppt att INTE ha Jonas Sjöstedt med bland alla tal jag lagt upp…… På taby.vansterpartiet.se alltså….

Kommentera