Ida G i Svenskan

I dagens SvD intervjuas Ida Gabrielsson från Vänsterpartiets framtidskommission. Jag kan inte säga att jag avundas kommissionen, de har fått något av rollen som ”mirakelkommission” som ska lösa alla partiets problem. Det är kanske att förvänta sig för mycket. Men de verkar ta sitt uppdrag på stort allvar med en omfattande intern diskussion om hur Vänsterpartiet ska utvecklas. Gott så.

Det ska bli spännande att se vad de presenterar i sin slutrapport. Jag kan hålla med om mycket av det Ida säger. Formerna för att bilda opinion utanför de valda församlingarna måste tänkas igenom och ibland förnyas. Ett nytt feministiskt nätverk i partiet för att lyfta frågorna är ett bra och nödvändigt initiativ. Arbetet för kvinnors rättigheter har tappat lite de senaste åren. Likaså delar jag uppfattningen om att vi måste bli betydligt bättre på att föra fram och förklara innehållet i vår ekonomiska politik. Jag hoppas också att kommissionen kommer att förmå att smälta ihop klimatpolitiken med den ekonomiska politiken och behovet av att investera oss ur den höga arbetslösheten.

I SvD är mycket fokus på tankarna om att partiet bör ägna sig åt mer handgripligt arbete för att hjälpa folk. Man kan jämföra med holländska SP som till och med har haft egna läkarmottagningar för att hjälpa utsatta människor. Jag är inte främmande för den typen av handgripligt arbete, till exempel juridisk rådgiving åt de som behöver det, men man bör noga fundera igenom vad man vill uppnå och hur innan man ger sig in på det.

En reaktion på “Ida G i Svenskan

  1. Pingback: Lasses blogg » Retoriken mot verkligheten

Kommentera