Bra av Josefin i Expressen

Josefin Brink skriver i Expressen om diskussionen om ny partiledare i Vänsterpartiet. Jag håller med henne i nästan allt hon skriver. Det är bra med en helt öppen debatt, och det är bra att kandidater träder fram och säger att de vill kandidera. Slutna ”påveval” där alla säger nej oavsett om de menar det och där bara partiets inre cirkel kan påverka gör att medlemmarna inte kan avgöra frågan, vilket de ska.

På en punkt är jag besviken på Josefins text, att hon inte vill kandidera själv. Men hon har tid att ångra sig, jag hoppas att hon gör det.

Läs även Jens Holm om samma ämne.

8 reaktion på “Bra av Josefin i Expressen

 1. Exakt! Mer demokrati!

  våra nya ledare bör bli DU och Josefin. Eller Jens och Josefin. Det är min ödmjuka åsikt.

  All heder åt Lasse! Jag gillar hononm också.

 2. Håller med, Jonas och Josefin vore ett grymt bra ledarpar!! Och även om det inte blir ett delat ledarskap, men om/när Jonas (förhoppningsvis) blir vald så önskar jag att Josefin får mer plats i media. Hon är rapp i käften som få. Såg henne i en arbetsmarknadspolitisk debatt för inte så länge sen, och hon totalägde Annica Qarlsson (C) om hur uselt fas3 är utformat och hur skamlig hela den idén är. Det var mycket kul att se!

  Jonas (du) argumenterar ofta lugnt, med sakliga argument, medan Josefin är kanske mer känslosam men blir då jäkligt vass när mer högljudd kritik är befogad (som angående fas3 exempelvis). Hon gick på knock mot Annica Qarlsson och snackade henne brallorna av henne, mycket mycket kul att se.
  Kämpa på!

 3. För oss vanliga väljare är detta med att kandidater till t ex S-toppen tackar nej utan att mena det obegripligt. Det kan vara lämpligt ibland att göra så t ex i Vp:s fall om Ohly vill vara kvar och ingen opposition mot honom finns. Tycker Fp:s Björklund var rätt gamig mot Leijonborg på sin tid. Men som S-kandidater håller på idag tycker jag det är taskigt visavi väljare/medlemmar. Heder åt Ylva Johansson så här långt.

 4. Jag tycker Josefin Brink talar emot sig själv när hon säger att folk som kandidera till partiledaposten ska komma fram och säga detta .Hon vill att sâ mânga som möjligt ska kandidera men ändâ vill hon inte själv kandidera.
  Själv tycker jag nog att Lasse Ohly ska fortsätta.Han har mitt fulla stöd.Mitt andra val är du Jonas.Det finns naturligtvis andra bra kandidater ocksâ .

 5. Jag hoppas verkligen att du Jonas kandiderar och är övertygad om att det skulle ge V ett ordentligt lyft. Mycket kommer avgöras i och med att S får en ny ledare och om det som befarat blir någon av halvmoderaterna så kommer det uppstå ett stort behov av ett nytt arbetar alternativ.

  Den för mig absolut minst lämpade kandidaten är Josefin Brink som profilerat sig som tokfeminist och ofta ”tappar” debatter för att hon inte kan hålla tillbaka oförskämdheter och påhopp. Förstår att hon har anhängare i partiet pga. att hon kan verka framåt och tar plats, men hennes svårighet att lyssna och argumentera kommer inte locka några nya väljare, det är jag säker på. V borde ta lärdom av Gudruns magplask med FI som fick nöja sig med 0,4 %. Gudrun som vet att se om sitt hus lämnade det sjunkande feminist skeppet för att ägna sig åt kommunalpolitik, tro det den som vill.

 6. Det är självklart positivt om de som är intresserade av partiledarposten meddelar sitt intresse. Lars Ohly har många förtjänster, men när väljarkåren minskar tydligt måste något göras.

  Självklart är politisk kompetens centralt när det gäller en efterträdare, men man bör nog inte heller underskatta egenskapen ”att gå genom rutan”. de så kallade nya moderaterna valde en person som folk hemma uppfattade som vanlig och trevlig vilket säkerligen stärkte partiets väljarskara. Jag ser inget fel att även tänka lite massmedialt när det kommer till partiledarfrågan. Partiet behöver någon som syns i debatter, som inte uppfattas som slätstruken eller som en gammalkommunist, utan någon som har ett fokus framåt. Någon som inte bara säger nej, utan har egna kreativa förslag och idéer om hur samhället bör utvecklas.

  Jag tror att ett delat partiledarskap, en man och en kvinna, är den rätta vägen för ett modernt vänsterparti. Jag skulle själv MYCKET GÄRNA se dig Jonas tillsammans med Josefin Brink som de nya partiledarna. Ni verkar kunna kombinera varandra på ett bra vis, något som är en stor poäng med ett delat ledarskap. Ni har mitt fulla stöd och förtroende!

Kommentera