1178 kilometer och fem möten

Pustar ut i Lycksele efter tre dagar med möten i norra Sverige. Resan har gått Sundsvall-Umeå-Skellefteå-Umeå-Tärnaby-Storuman-Lycksele. Det blev 1178 kilometer i bil och fem möten av olika slag. Igår i Skellefteå hade partiet ett öppet möte i stadsdelen Anderstorp, vänsterpartiets starkaste fäste i staden. Det kom bra med folk och blev många frågor. Trots att den mediala bilden är en arbetarrörelse och vänster i kris så strömmar folk till våra möten, inklusive många nya medlemmar. Det är en märklig paradox. Folk talar redan om hur vi ska vinna 2014.

Idag bilade jag upp i fjällvärlden till Rönnbäcken utanför Tärnaby. Det var mycket ren i skogslandet och ett par rejäla älgar vid vägkanten. I Rönnbäcken fick vi tala med några av dem som direkt kommer att beröras av den nya gruvan och det är alltid nyttigt att se en omdiskuterad plats med egna ögon. Nästa steg blir ett öppet möte med gruvföretaget och skeptiker till gruvan arrangerat av Vänsterpartiet i Tärnaby. På vägen därifrån mötte jag vänsterpartister i Storuman. För ett år sedan fanns inte vårt parti på orten. Nu mötte jag en grupp vänsterpartister som planerade verksamheten framöver med förslag på förändringar i kommunen, debatt om villkor för utförsäkrade och planer på möten om hur bärplockarnas villkor kan förbättras. Kul.

Kommentera