Så föll regeringen

Så föll då äntligen regeringen i en votering i riksdagen. Ja, i alla fall föll ett förslag från regeringen. SD röstade med ett rödgrönt förslag om att spara 300 miljoner kronor på regeringskansliet. Förslaget innebär att kansliet får banta lite till den storlek det hade före Sveriges ordförandeskap i EU. Det är mycket rimligt.

Det är intressant att se hur det skildras. SD röstar nästan alltid med de borgerliga såväl i utskotten som i kammaren. Då är det ingen nyhet att de borgerliga styr med aktivt stöd av SD. När SD för en gångs skulle inte agerar borgerligt stödhjul så blir det en nyhet och de rödgröna anklagas för samarbete med rasisterna. Har delar av media fått något skräp i ena ögat som begränsar seendet?

läs mer i DN, DNSvD, Aftonbladet, GP och Expressen.

15 reaktion på “Så föll regeringen

 1. Skräp?! Jag skulle vilja säga att de har fått ett gigantiskt sopberg framför båda ögonen 😉
  Men det försökte alliansen redan dagen efter valet att få de rödgröna att framstå som att de samarbetade med SD. Nu gör alliansens lakejer jobbet istället.

 2. Nja, jag tror att du handskas lite oförsiktigt med verkligheten. Hur var det nu i Afganhistan och skolfrågan?

  Dom här 300 milj.kr.som nu skall sparas in är bara kaffepengar och innebär inte ett skit.

 3. Skönt, och Anna ”smartare än lantisar” Kinberg framstod lindrigt talat inte som dagens mest insiktsfulla person: ”Det ska väl finnas några sossar som är kloka nog att rösta med oss” sade hon strax före omröstningen, i hopp om att RK:s arbete må rulla på bättre.

 4. Lägg de 300 miljonerna på hemlösa och folk som kastas ut i förtvivlan och misär av Försäkringskassan. För dem är det inga kaffepengar Sten..

 5. Så trevligt att halka in på din blogg!
  Nu har jag fullt upp med att läsa den så kommentarerna lär komma lite senare.
  Bor i ett FI land,nämligen Simrishamn så det är mycket just nu om EU:s jämställdhetscertifikat som några här i kommunen skrivit på men som inte en enda människa kände till förrän FI kom in som tredje största partiet!
  Just detta skulle vara trevligt att diskutera nu när ALLA tycks dra sig till höger…dvs struntar i detta självklara som alla människors lika rätt, o här i kommunen är alla så tysta,förutom Gudrun så klart!

  Allt gott till dig från fru Jacobsen

 6. Först måste jag dra fram det gamla ordspråket ”Kasta inte sten i glashus”, för det är ju tydligt att du som vänsterpartist sitter och kliar bort liknande besvär i ögonen. Du kallar nämligen SD för rasister, vilket är fel och börjar bli gammalt.
  Men till ämnet, äntligen är det de högavlönade onödiga och i vissa fall påhittade (som tex stället där de sätter personer som förre landshövdingen på Gotland, de håller ju varann om ryggen, de får definitivt aldrig sparken)som får känna på nedrustningen av Sverige istället för dess befolkning!
  Härligt!

 7. Det som föll var inte regeringen utan oppositionens löfte om att aldrig ge SD politiskt inflytande. Nu fick SD politiskt inflytande.

  De rödgröna gjorde innan valet stor affär av att de gick längre än regeringen i sina löften om SD. Säkert vann de en och annan röst på det. När det sen blev upp till bevis visade det att var för obekvämt för dem att stå för sitt ord.

  Regeringen lovade bara att inte samarbeta med SD eller förutsätta deras stöd utan försöka få stöd från andra sidan blockgränsen, primärt miljöpartiet. Precis det har man gjort. Det kommer inte alltid lyckas men det är inte enbart regeringens fel ifall det misslyckas.

 8. En regering som vurmar så mycket för de arbetande (helt rätt) bör ålägga sig själv att leva efter ett slags index för hur svenska arbetsstyrkan har det t ex när det gäller att jobba mera men ändå spara. Ta in städbolag som städar billigast och sämst t ex eller varför inte som lärarna städa själva i viss mån. Visserligen har allt detta, på mina områden, skett under s-märkta regeringar men den nuvarande har ju samma inställning härvidlag. Ett index alltså, från Leif Johansson i Volvo till villkoren för dem i Kristian Lundbergs bok Yarden hos de som har det allra sämst i Sverige.

 9. Journalisterna har inte bara skit i ett öga. De får lönen av regeringsorganen SvD och DN. Bonnierkartellen jublar givetvis. Saningen är inte ett ändamål, den är ett problem numera.

 10. ”Den som anser 300 miljoner vara kaffepengar har inte längre någon kontakt med verkligheten.”

  I synnerhet när man betänker hur få människor dessa 300 miljoner skulle ha fördelats på.

 11. Man kan ju bara hoppas att större delen av de besparingar som krävs görs inom det nyinrättade propagandaministeriet med Jos…förlåt Per Schlingmann i spetsen. 😉

 12. Pingback: Är det så svårt att förstå? « Johannes Blogg.

Kommentera