Anders Sellström (KD) ljuger på sin blogg

Det tillhör politikens spel att man angriper varandras åsikter och att man då angriper motståndarens svagaste punkt. Det är naturligt. Det händer ibland att man missuppfattar sina meningsmotståndare och återger deras åsikter felaktigt. Det är beklagligt, men inte helt onaturligt. Men att man medvetet ljuger om sina politiska motståndare är mer ovanligt, och inte acceptabelt. Det förgiftar det politisk samtalet och ökar politikerföraktet.

Tyvärr har riksdagsledamoten Anders Sellström (KD) just passerat den gränsen på sin blogg. Där påstår han att jag och andra har röstat på en motion om demensvården från Sverigedemokraterna. Jag röstade på en motion med likartat innehåll från Vänsterpartiet som behandlades samtidigt. Här och här kan du läsa om Vänsterpartiets motion. Jag påpekade detta på Sellströms blogg, men han valde att inte godkänna det klarläggandet som kommentar.

KD röstar emot förbättringar i demensvården och väljer sedan att skylla ifrån sig genom att ljuga om vems förslag vi röstade om.  Det är ganska ynkligt.

11 reaktion på “Anders Sellström (KD) ljuger på sin blogg

 1. Menar du alltså att du inte hade röstat på motionen om inte även V hade motionerat om exakt samma sak? Så om ingen vänsterpartist lagt samma förslag, hade du då struntat i dina egna åsikter (och väljarnas)?

 2. Folk som basunerar ut att de är kristna, eller religiösa på annat vis, ska man vara på sin vakt gentemot när det gäller det gäller tillit och ärlighet. De som däremot är lågmält religiösa på ett privat sätt kan man däremot lita på ungefär lika mycket som på medelmedborgaren.

 3. Är man kristen så gäller ,
  Från litta katekesen, det 8:e budet och enligt reformert tradition det 9:e budordet;
  Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

 4. ”valde att inte godkänna” skulle man kunna säga, men ”censurera” ligger närmare till hands. BBS-lagstiftningen som har drivit folk att förhandsgranska kommentarer har blivit ett verktyg för att censurera dem istället. Värdelöst.

 5. Är det inte tillräckligt krångligt med en borgerlig minoritetsregering som uttrycker sig med arbetar retorik och bedriver högerpolitik?

  Måste man ytterligare förstärka intrycket av sandlåda genom att hålla på att älta SD, vem som leker med SD i dag, vem som var med SD igår o.s.v.

  För mig är det viktigt att var och en röstar efter sin övertygelse och mandat,ointressant om de delar den med SD eller inte. Käbblet om SD är för mig medias dramaturgi och fullkomligt ointressant, förmodligen stärker det bara SD;s position.

  Jag tycker man skall behandla SD som de representanter för den väljargrupp de är, även om man inte sympatiserar med deras politik och låta framtiden utvisa vilket inflytande de kommer få. Har man en egen stark agenda och självförtroende så behöver man inte grotta ner sig i positions spelet, utan bara stå för de frågor man driver, det är slutligen väljarna som fäller avgörandet i alla fall.

  Är det ingen mer som funderat över varför det är ett oändligt tjat om SD och främlingsfientlighet, men ännu har jag inte hört någon ta upp det faktum att SD vill kunna sätta 13 åringar i fängelse.

 6. Sellström censurerade/ eller ville inte godkänna min kommentar heller, då jag hänvisade till det 8:e budordet. Det bränns!

 7. Högern har väl alltid använt sig av lögner? Sanningen är en lyx de ej kan kosta på sig. Jag vet att det är så och de vet väl de flesta som orkar skrapa på ytan i alliansen politik. men hur ska det nå ut till folket när media styrs av de som tjänar på lögner?
  Det räcker inte med enskilda små bloggar utan sanningen måste basuneras ut till hela befolkningen så de lättare kan avgöra vilka de ska rösta på. hur? via reklam i tv när Idol sänds kanske.

 8. Efter att ha läst Jakobssons kommentar: Jag röstade på Vp i valet men tillhör inte de som rakt av gillar partiet. Tycker numera t ex att invandringen i Sverige har gått överstyr, den funkar som en enskild firma på något sätt och de enda som får/vill tala i radio och tv är advokater, barnläkare, DO, människorättsorganisationer och domstolar. Typ. Och alltid klandrar man Sverige. Men invandringsfrågan bör folket, via politikerna äga. Jag tror att denna slagsida irriterar många gästfria och hyggliga svenskar och för att räta upp det hela så väljer somliga SD.

Kommentera