Regeringens snålhet drabbar Västerbotten

Vi har en regering som inte satsar tillräckligt på järnväg. Istället för att bygga nya spår och satsa på underhåll vill de privatisera driften och införa nya avgifter, ett säkert recept för framtida tågkaos. Samtidigt som regeringen i budgeten minskar anslagen till underhåll så chockhöjer de banavgifterna. Ett säkert sätt att minska det miljövänliga tågets konkurrenskraft och få mer gods på lastbil istället.

Vi kan nu se de konkreta resultaten i Västerbotten. Den utlovade upprustningen av banan Hällnäs-Lycksele verkar skjutas på framtiden, det trots att det inte handlar om stora summor. Effekten är att den planerade tågtrafiken som skulle ha startat nästa år nu kanske inte blir av. Allt var klart för driften, exempelvis var ett tågset redan inhyrt. Istället för snabba tåg mellan Umeå och Lycksele verkar det bli långsamma bussar även nästa år. Även den stora satsningen på hamnen i Holmsund och elektrifieringen av järnvägen dit verkar vara i fara. Så hindras utvecklingen av sjöfart och järnväg i Västerbotten. Frågan är också om pendeltågstrafiken Vännäs-Umeå-Holmsund nu kan bli av utan den investeringen. Trafikverket skulle ha satsat 30 av 160 miljoner, men nu saknar de pengar.

Regeringens snålhet bedrar inte bara visheten utan även Norrland och miljön.

läs mer i VK, VK

4 reaktion på “Regeringens snålhet drabbar Västerbotten

  1. Inte så förvånad, då regeringen bedriver en storstadspolitik. Men nu finns du där Jonas och påminner hela tiden om att i Sverige bor även folk utanför tullarna, och ”att lantisarna är klokare än Stockholmarna”

  2. Hey, Gunilla, vi har slutat med moderata Batrafasoner. 8)

    Det är ändå jävligt konstigt att ingen tar upp dessa frågor då det hettar till… Att en kvinna som Maud kan stå och häva ur sig lögner som: vi är miljöväligare än de rödgröna, är ju ett hån mot ni som debaterar. Och ni verkar ta det med nöjje… Skärpning. Ni har fakta. använd den. 8) Jag gillar inte att styras av människor som gör skillnad på människa och människa.

Kommentera