Valrörelse i älgjaktens tid

En vacker morgon med stilla vatten och begynnande höstfärger. När jag igår åkte med bilen genom skogslandet till valmöten i Dorotea och Vilhelmina så var det en studie i höstens begynnande färger. Idag kommer ett annat säkert hösttecken, älgjakten börjar. Partiföreningarna i inlandet har varit noga i sina önskemål om att jag ska komma på valmöten innan jakten, sedan är många så upptagna. Det var nog rätt, det kom riktigt hyggligt med folk i såväl Dorotea som Vilhelmina trots att det var söndag eftermiddag. Solen sken och trevligt var det. Nu blir det mer valarbete vid kusten, inte minst i Umeå. Här är några offentliga möten i veckan:

Måndag 6/9     I valstugan i Skellefteå 12-13, 15.00 medverkar i radio Norrbotten, 16.00 tal i gula paviljongen Luleå, 16.30 boksläpp valstugan, 18.00 offentligt möte på Musik och mat Luleå

Tisdag 7/9         12.00 kampanjar på Umeå universitet,15.25 medverkar i Nordegren i P1, 16.30-17.30 valstugan Umeå, Boksläpp 18.30 Bokcafé Pilgatan

Onsdag 8/9         10-11.30 talar med elever på Östra Gymnasiet, Torgmöte i Lycksele mellan 15 och 17

Torsdag 9/9     12-13 debatt med Edward Riedl (M) på universitetet, 15-16 valstugan Umeå 17.15 Debatt med Amnesty, Umeå universitet, hörsal A Lindellhallen

Fredag 10/9     Valmöten i Göteborg hela dagen, jag återkommer om exakt program

Lördag 11/9     10.30-11.30 i valstugan Umeå, 12.00 boksignering på Åkerbloms, 13.30 deltar i Ronny Erikssons valshow på Sagateatern, kvällen i Uppsala på kulturnatten

Tyvärr satt jag i bilen när Lars Ohly utfrågades i SVT, jag får nöja mig med att läsa reaktionerna i tidningar och på bloggar. Det verkar ju ha gått bra för Lasse. I den här fasen av valrörelsen börjar reaktionerna bli väldigt förutsägbara, de flesta till vänster gillar vad Lasse sa, till höger är det idel fördömanden. Men man kanske inte kan begära mer 13 dagar innan valet.

Särskilt bra tycker jag att det är att Ohly var klar över att vi inte vill se vinstdrivande företag ta över våra skolor, sjukhus och äldreboenden. Skattepengarna ska gå till utbildning och sjukvård, inte till privata vinster. Det spelar ingen roll att vi i denna fråga inte är överens med S och MP, det måste ändå sägas.  Jag såg också att Ohly fick backa från kravet på att skattebefria fotbollsproffs. Det har aldrig varit partiets åsikt utan Ohlys privata. En partiledare har inte så mycket utrymme för privata solospel, man måste vara partiets åsikter även om man någon gång tycker annorlunda. Det ligger i uppdragets natur. En annan sak som jag gillar är att Ohly inte tvekade om att vi ska dra tillbaka trupperna från Afghanistan. Det som förvånar mig är frågornas omvända logik. Idag, med den militära strategin, tar talibanerna stegvis över landet. Men varför får ingen som är för den militära närvaron ta ansvar för det misslyckandet?

Idag kom första recensionen på min nya bok ”Spanska brev”, i VF.

läs mer i: DN, SvD, SvD, Aftonbladet, Expressen, GP

6 reaktion på “Valrörelse i älgjaktens tid

 1. Det blev ett bra möte i V-mina. TreVligt värre. Reagerade dock på Centerns slogan. Framåt och inte bakåt. Men de drog ju på engång när vänstern dök upp. Hur ska man tola det?
  Måsågrankott i ditt hektiska schema!

 2. Tycker Lars Ohly gjorde bra ifrån sig i tv igår. Har alltid gillat honom men han anses väl inte vara så djäkla bra av ”experterna”. Inte heller av de egna som anser honom för samarbetsvillig – synd.

  Bra att han kör över kvinnor/mödrar som inte vill dela föräldraledigheten mer lika med sina män. Jag tror att det, förutom att det är lätt och roligt att ta hand om sina ungar (även bebisar), blir billigare för samhället om farsorna tvingas/ges möjlighet att ta hand om sina ungar på ett något mer jämlikt sätt.

 3. Pingback: Offensivt Ohly « Jöran Fagerlund

 4. Pingback: Lars Ohly – ”amningens Jan Björklund”

 5. Jonas du är ju en sansad vänsterpartist. Finner du det inte löjeväckande att en valdebatt landar i en diskussion om en bröstpump.
  Sedan är ju 80-85% tror jag emot ert förslag om delad kvoterad föräldrapeng. Varför detta förmynderi och varför driva en sådan totalt meningslös fråga?

  Ni förlorar bara på det.

Kommentera