Spanska brev – en ny bok i handen

Det är en speciell känsla när ens bok kommer från tryckeriet och man har den i handen för första gången. Igår kom ”Spanska brev” från tryckaren i Riga, något försenad, jag var ner på H-ströms och hämtade mig några ex. På måndag släpps boken för recension och försäljning. På nätet kan den beställas redan nu.

”Spanska brev” är sista delen i min trilogi kriminalromaner som alla delvis utspelar sig i EU-parlamentet. En tidigare kollega mördas i varje bok. Den här bokens första kapitel utspelar sig i Holmsund utanför Umeå där huvudpersonen David Löf är på sin farmors begravning. Efter henne ärver han en låda med brev från hennes okände halvbror som försvann som frivillig i det spanska inbördeskriget. Samtidigt mördas en konservativ ledamot i EU-parlamentet på det mest brutala vis. Berättelsen handlar om både historia och nutid och tar med läsaren bland annat till Brooklyn, Aragonien, Rotterdam och Huddinge. 

De kommande veckorna blir det några presentationer av boken på olika ställen:

Måndag 6/9 16.30 blir det ett boksläpp i Vänsterpartiets valstuga i Luleå

Tisdag 7/9 18.30 blir det släppfest på bokcafé Pilgatan i Umeå

Lördag 11/9 12.00 blir det boksignering  på Åkerbloms Umeå, samma kväll presenteras boken på Kulturnatta i Uppsala

22/9 Tal om och signering av ”Spanska brev” på Söderbokhandeln, Götgatan, Stockholm

Sedan blir det lite olika aktiviteter runt boken på bokmässan i Göteborg 24-26/9

Välkommen!

Kommentera