Om Bildt, Sahlin och Expressen

Aftonbladets kultursida är en pust med frisk luft i en annars mycket likriktad nationell media. Idag skriver Åsa Linderborg om Expressens kampanjjournalistik för Alliansen och mot Mona Sahlin. Gång på gång den här valrörelsen har jag slagits av hur många stora tidningar kampanjar för de borgerliga på nyhetsplats. Expressen kanske är det tydligaste exemplet. Mona Sahlins Toblerone tjatas om ett varv till medan man inte granskar Carl Bildts uppdrag i Lundin Oil, ett företag som faktiskt är under utredning för allvarliga folkrättsbrott.

Aftonbladethar också en recension av Maj Wechselmanns film om Bildt och Lundin Oil. Den skulle jag gärna se. Det ska bli spännande att se om SVT kommer att visa den.

4 reaktion på “Om Bildt, Sahlin och Expressen

  1. Pingback: Jöran Fagerlund

  2. Du har nog rätt men jag vill inte tro att vi väljare låter mediefolk av något slag kan påverka hur vi väljer på valdagen. Kanske låter naivt att säga så men jag gör det i alla fall. Om jag har rätt så ska en kommande valförlust för s inte skyllas på media annat än på en tiondels procent när. Vi väljare vet mycket mer om hur vi ska välja än vad analytiker och politiker nog tror. Till och med folk med lågt politiskt intresse gör nog adekvata val som på bästa sätt gynnar dem och deras livssituation. Man samlar på sig rätt omvärlds-info hela tiden inte bara i en valrörelse.

    Synd förresten att tv4 kan avkräva politikerna att ställa upp hos dem också. En kanal som inte når fler tittare än svt och som dessutom kör med fjantiga programledare typ Peter Jidhe.

  3. Åsa L träffsäker som alltid. Idag var jag och tankade min bil i Doroea. En diskussion kom upp av en person där, om att enda gången Alliansen diskuterat glesbyggden under valrörelsen , var att skrämma upp folk med att de rödgröna skulle höja bensinpriset, och därmed skulle folk här inte överleva. Han menade att miljön var viktigare, och att folk aldrig gnällde när priset gick upp 10-15 öre en vecka för de handlar ändå om småpengar, och att dagens bilar drar så lite bensin.

    Tv4 valkvällar påminner om hur man rapporterar om olika idrottsevanemang. Känner bara vämjelse över att de inte tar politiken på större allvar.

Kommentera