Kampanja på valdagen? Nä…

Sitter på nattåget mot Umeå. Det har varit en dag av valmöten i Göteborg, på Drottningtorget, Kungsportsplatsen och Angereds centrum. Dessutom hann jag med en debatt om miljöfrågor mot moderaten Lars Hjälmered i Nordstan. Lars gjorde en tapper insats med en omöjlig uppgift, att försvara moderat miljöpolitik. Jöran Fagerlund dokumenterade flitigt. Självklart duggregnade det större delen av dagen, Göteborgsväder.

Nu blir det nya möten i Umeå imorgon. Efter en vända i valstugan på förmiddagen ska jag prata om min nya bok ”Spanska Brev” på Åkerbloms 12.00. Lite senare, 13.30, blir det vänsterns valshow med Ronny Eriksson på Sagateatern. Det blir nog en av denna valrörelses höjdpunkter. Ett fåtal biljetter, a 100 kronor styck, lär finnas kvar. Jag avrundar lördagen i Uppsala med att prata böcker på Kulturnatten.

Snart är det bara en vecka kvar på den ovanliga men roliga valrörelse. Det har varit mycket folk på valmötena i Västerbotten och det känns bra. Senast i torsdags kom flera hundra på valduellen mellan mig och Riedl (M) på universitetet. Men det har varit svårt att få någon bevakning av media, inte minst av den stora lokaltidningen VK. Som tur är har vi kunnat nå folk direkt med våra möten, insändare och aktiviteter.

Som i alla partier får vi utskick från det centrala kansliet i Stockholm med diverse råd och information om allt möjligt. Tydligen vill de att vi ska fortsätta kampanja på själva valdagen den 19e. Denna ovana lär ska ha påbörjats av moderaterna förra valet. Men jag tänker låta bli. Själva valdagen tycker jag ska vara en lite högtidlig dag av eftertanke, röstande, utdelning av valsedlar och väntan. Så kampanjandet tänkte jag avsluta kvällen innan.

Från Vilhelmina i Västerbotten kan VK rapportera att Vänsterpartiet har haft inbrott i valtältet och att alla kondomer har stulits. Men de skulle ju ändå spridas, som Maggan Löfgren (V) säger i tidningen.

Kommentera