Jag har redan röstat på er

Nu är de flesta valdebatter och mer formella möten avklarade. Nu återstår några dagar av grovarbete i valrörelsen. Idag var jag med på en debatt för gymnasieelever i Skellefteå, stod i valstugan i samma stad och i Umeå samt avslutade dagen med att dela ut material utanför Coop på Ersboda. Det var nog dagens höjdpunkt. ”Jag har redan röstat på er” var en vanlig kommentar. De allra flesta tog emot material, många stannade och bytte några ord och en surgubbe muttrade något om Stalin.

Idag redovisades också skolvalet på Östra gymnasiet. Både jag och Jan Björklund har varit i aulan och pratat med eleverna. Idag hade de debatt med tio (!) partier inklusive SD som inte var så populära på skolan. Valet gick OK för oss rödgröna. 

När alla valsedlar var räknade stod det också klart att de rödgröna tog hem 2/3 av rösterna. Socialdemokraterna 40 procent, Vänsterpartiet nästan 15 procent, Miljöpartiet 12 procent. Alliansen fick 22 procent av rösterna. Piratpartiet knappt 3 procent, och Sverigedemokraterna fick 2 procent. Läs mer hos SR.

Imorgon onsdag kan jag träffas på följande ställen:

13.30 torgmöte på Rådhustorget i Umeå

15.30-17.00 utanför Konsum i Vindeln

19.00 Debatt med Jan Nilsson (M) i Missionskyrkan i Vännäs

Välkommen!

En reaktion på “Jag har redan röstat på er

  1. Allt är sagt på ett bra sätt av våra politiker och frågorna ställda av journalister och väljare. Verklighetens folk har sen länge fattat allt väsentligt och bestämt åtminstone vilket block de ska stöda. Nu är det hundra procent underhållning.

Kommentera