Centern sviker om uranbrytning

Jag har precis avslutat ännu en valdebatt, denna gång inför gymnasieelever i Skellefteå. Som i så många andra debatter påstod Centerpartiet att de till skillnad från de andra borgerliga partierna är emot uranbrytning. Men det stämmer inte. SNF visar att partiet är på väg att svänga i frågan. Det är klart, kan Centerpartiet bygga ny kärnkraft så kan de svika i uranfrågan. För den som vill slippa den miljöfarliga uranbrytningen återstår bara att rösta gödgrönt.

Just nu gör vi sista rycket i namninsamlingen mot uranbrytning  i Västerbotten. Skriv på listan här.

Läs mer i SvD, Norran, Expressen och SR.

6 reaktion på “Centern sviker om uranbrytning

 1. Pingback: Nordstan stannade till när Hans Linde pratade utrikespolitik « Jöran Fagerlund

 2. Nu har Väljarna har fått besked. Så talar kolonialherrarna som girigt lyfter blicken över Norrlands inland, men ser inte vår storslagna natur Västerbotten och vad som är grunden för vår turistnäring med utvecklingsmöjligheter, en ren miljö som ger livskvalitet till länets invånare och besökare, och en rennäring som måste ha förutsättningar att leva vidare.
  Alternativen finns. Förnyelsebar energi som vind och biomassa behöver inget uran och producerar inte heller avfall, som är livsfarligt i hundratusentals år, utan att någon vet hur det ska slutförvaras. Naturen har ett värde – men inte på börsen. Tänk om!

  Stöd namninsamlingen Nej till uranbrytning i Västerbotten

 3. Jag ser dig på bussen nästan varenda dag, har lyssnat på dig och både ser och hör en människa med stor integritet och kunskap, empati och människovärde.

  Kan du hjälpa mig att förstå när jag, utförsäkrades 1 juni, upphörde att existera som medborgare i Sverige? Kanske låter jag melodramatisk och kanske är jag just en ”sån” som hör hemma i ältargrupperna på nätet men det ÄR just så jävligt som vi försöker framställa det…

  Idag satt hr Riedls nuna uppe på bussen istället, jag kan inte låta bli att kura ihop mig, herregud, man skäms ju för sin egen värdelösa uppenbarelse och jag är inte ensam.

  Att få reda på sin egen ”arbetsförmåga” innebär också att man möter sin egen arbetsoförmåga, jag märker vad jag INTE klarar av men känner mig oerhört ensam i hela apparaten kring allt… Det är banne mig ingen annan än jag som sitter här hemma o lipar om kvällarna, jag är en STARK tjej, jag är ingen lipsill och jag är en sjuhelvetes kämpe och jag VILL…. men när man inte kan…

  När man inte kan och allt man ser och hör är Alliansens budskap, hätska kommentarer om hur jävligt otacksamma vi är som inte uppskattar vår ”möjlighet” att få komma tillbaka i arbetslivet, då blir det jobbigt… Det ÄR en kamp på liv och död, den pågår mitt i er valrörelse och jag vet inte alls vem jag kan lita på, min magkänsla säger Vänstern, rött blir det, men glöm oss inte. Aldrig nånsin har ett val varit så viktigt för mig och mitt i allt så känner jag mig inte ens trygg i ett ev. regeringsskifte för hur kommer det att ”rädda” mig?…

  Uranfrågan kan jag ju alltid återkomma till kanske?

  • Bästa Litentanta,
   Det är en stor skam att svårt sjuka människor slängs ut ur vår sjukförsäkring. Det ska vi ändra på om vi vinner valet,

   allt gott

   Jonas

 4. Gäsp! Att ni inte ger er med denna desinformation.

  Centerpartiet är fortsatt emot uranbrytning. Frågan handlade om ett nationellt förbud. Där tycker Centerpartiet att det kommunala vetot ska gälla, och därtill stärkas. Dvs att människorna som bor på orten ska få bestämma själva. Hur du får detta till att Centerpartiet vill ha uranbrytning såväl som bygga mer kärnkraft går mig helt förbi. Lite hederlighet i debatten tack!

  • Hej Albin,
   Den argumentatiionen imponerar inte. Om ni nu inte vill bryta uran i Sverige varför då överlåta frågan helt till kommunerna (som redan har vetorätt) som kan säga ja? Då kan det ju bli uranbrytning. Faktum är att regeringen kan säga nej men att ni har slirat i frågan hela mandatperioden. Lite hederlighet tack!

   Jonas

Kommentera