Bildt smiter från debatten

Carl Bildt vägrar diskutera utrikespolitik med de andra partierna i P1. Det är ganska anmärkningsvärt. Att debattera med väljare och andra partier är en viktig del av det politiska uppdraget, inte minst inför ett val. Men det är en bra bild av Bildt som utrikesminister. Det går bra att flyga jorden runt och träffa andra ministrar, men det är ointressant att diskutera politiken med de egna väljarna. Bloggen är ett viktigare politiskt verktyg än UD för vår utrikesminister.

Man kan fundera över Bildts motiv till att vägra debattera. Ett kan vara att regeringen faktiskt inser att de inte har någon Afghanistanpolitik och att de förlorar på att diskutera det faktum att Sverige deltar i ett krig utan mål eller mening. Ännu mer sannolikt är att Bildt inte vill prata om utredningen mot Lundin Oil, där han själv satt i styrelsen, får allvarliga brott mot folkrätten i Sudan. Det är hög tid för en ny regering och en ny utrikesminister.

läs mer: SR, GP och SvD

5 reaktion på “Bildt smiter från debatten

  1. Jag tror han anser sig ha en för viktig post för att debattera med icke jämbördiga personer utanför Sthlm. En utrikesminister är lite finare än alla andra politiker. Han har ätit middag med nästan alla stora ledare och fått små förtroenden. Då går det inte an att tala på gator och torg i Sverige ens i en valrörelse.

  2. Det lustiga var ju att samma morgon som Bildt påstod att de rödgröna inte var överens om utrikespolitiken visade Birgitta Ohlsson och Fredrik Reinfeldt upp en skriande oenighet om hållningen gentemot Frankrike och romerna…

  3. Men Bildt har väl inga ”egna väljare”? Han blev inte invald i Riksdagen 2006 iallafall… Blir ju lättare att skita i vad folk tycker om han bara svarar inför Reinfeldt och Gud.

  4. Pingback: Dags för mänskliga rättigheter i Iran, frige Shiva Nazar Ahri « Jöran Fagerlund

  5. Pingback: SVT ljuger « Johannes Blogg.

Kommentera