Årets företagare – en vänsterpartist

Kom precis tillbaks från en valduell med Edward Riedl (M) på universitetet. En sal med två hundra sittplatser hade 250 personer på plats för att följa debatten. En del andra fick vända i dörren. Det var bra stämning och en rapp debatt ledd av VKs Ola Nordebo. Vart blåser då valvinden på Umeå universitet? Ska man försöka känna av den efter var publiken på debatten stod så blåser det styv kuling från vänster.

För någon vecka sedan utsågs Kjell och Carina Öjeryd från Blattnicksele i Sorsele kommun till årets företagare i Västerbotten. Priset delades ut av organisationen Företagarna. Paret bedriver ett framgångsrikt och expanderande jordbruk med mjölkproduktion i en del av Sverige där många jordbruk annars har lagt ner.

Kjell Öjeryd är inte bara en framgångsrik företagare. Han står också först på vänsterpartiets valsedel i kommunvalet i Sorsele. Det ryktas till och med att många socialdemokrater skulle vilja se honom som kommunalråd om det blir röd-röd majoritet i Sorsele efter valet. Kjell skulle i så fall bli Vänsterpartiets första styrande kommunalråd i länet.

läs mer i VK, VF, Norran och SVT.

Vi har många småföretagare med i Vänsterpartiet runt om i Västerbotten. Flera av dem är framgångsrika entreprenörer. Det är nog ingen slump. Vänsterpartiet har en bra, men lite okänd, politik för mindre företag.  Vårt förslag om att ta bort sjuklöneperioden för små företag rankades som det näst bästa förslaget från något parti när företagarna frågade sina medlemmar tidigare i år. Bland förslagen finns också sänkta arbetsgivaravgifter för små företag, att öka tillgången på riskkapital och stöd med forskning och utveckling.

4 reaktion på “Årets företagare – en vänsterpartist

  1. Det påminde mig om Birger Juntti som satt i kommunfullmäktige för VPK och drev en stor Ica-affär i Boden när jag var liten. Jag minns att jag var lite fascinerad och imponerad av det när jag på riktigt började tänka på politik, någon gång i högstadiet. Han donerade även priser när min skolklass hade lotteri eller vad det nu var. Tyvärr har han tydligen avlidit nyligen.

    http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=5501308

  2. Jag har inte haft en tanke på att du och Predrag Jankovic kunde känna varandra. Han är ordförande för Vänsterpartiet i Älmhult, som jag är aktiv i och är andra namn för i kommunvalet. Men han berättade att han bott i Vännäs tidigare och att ni träffats en del då.

    Så jag skulle hälsa till dig från honom 🙂

  3. Pingback: Vänsterdominans i sista fullmäktigedebatten innan valet « Jöran Fagerlund

  4. Hej Jonas ! Jag tycker att du är en utmärkt politiker helt i min smak det jag däremot tycker är synd att du inte får synas mera i media eftersom jag inte hittat någon annan västerpartistisk politiker som på ett lika bra och sakligt sätt kan förklara våran politik.

    mvh Mats

Kommentera