800 kronor billigt för att slippa Barrosos tal

Under mina elva år i EU-parlamentet hörde jag många mediokra tal, en del riktigt bra tal hörde man också förstås. Bland de värsta sömnpiller som jag upplevde fanns EU-kommissionens ordförande Manuel Barroso. Utan undantag pratade han alldeles för länge, använde för många klyschor, var alldeles för okonkret och allt för pompös. Nu ska denne EUs ”president” hålla ett ”state of the union” tal som amerikanska presidenter. Men att jämföra Barrosa som talare med Obama är som att ställa Stöckes fotbollslag mot Real Madrid. Det är rätt olika divisioner.

När jag satt och hörde på Barrosos tal i kammaren brukade mina tankar ofelbart vandra iväg till vad man skulle äta till lunch eller att jag inte fick glömma att boka om någon flygbiljett. Liksom andra ledamöter i parlamentet vandrade jag dessutom ofta upp till mitt kontor för att få något vettigt gjort istället för att höra massa förutsägbara och långrandiga hyllningar av EU. Kammaren var oftast mer än halvtom när Barroso talade. Nu rapporterar ekot att ledamöter som inte närvarar vid Barrosos stora tal ska straffas genom avdrag på traktamentet med 800 kronor. Det svider inte så hårt för en EU-parlamentariker. Jag skulle nog glatt ha betalat det för att sitta slippa höra ännu ett uppblåst tal av Barroso.

se även SvD

En reaktion på “800 kronor billigt för att slippa Barrosos tal

  1. Bra att du talar klarspråk. Tror att inte bara folk på vänsterkanten utan alla svenskar, inkl många på högerkanten, som vill ha lite tankeskärpa och nordisk ordning och reda skulle ha tjänat på att ha dig kvar i EU-parlamentet.

Kommentera