Valrörelsens pärlor

En valrörelse består av ett antal möten med människor. Det är det som gör den så spännande. Ibland uppstår ögonblick som blir små ”pärlor” när man möter andra. Jag tänke att jag skulle lista några av den här valrörelsens bästa och värsta ögonblick. Två kan listas redan nu:

Valrörelsens bästa citat kom nog på Åsele marknad. En lång bred karl med keps bromsade in framför vårt tält och sa ”Jodu, han Littorin är i alla fall den första som har avgått för att inte ha köpt sex”, sedan gick han vidare.

Valrörelsens mest Västerbottniska ögonblick kom nog på Vännäs marknad. En äldre kvinna som gick med hjälp av rullator hade stannat till. Vi pratade politik och jag bjöd på kaffe:

-Vill du ha mjölk?

Hon skakde på huvudet.

-Socker?

-Jo, tack en bit.

-Sked?

Hon skakade på huvudet och stopppade sedan biten i munnen som man gör när man dricker på bit. Sedan såg hon lite villrådig ut.

-Har ni fat? frågade hon.

3 reaktion på “Valrörelsens pärlor

Kommentera