Välkommen till det röda universitetet

Puuh, hemma efter en lång dag i valrörelsen. Dagens första valaktivitet var på Umeå universitet tillsammans med VSF, Vänsterns studentförbund, som välkomnade alla nya studenter med en röd banderoll med texten ”Välkommen till det röda universitetet” som var uppspänd över bron till samhällsvetarhuset. Till det hade de en massiv utdelning av foldrar och valtidningar. Inget annat parti var i närheten av den aktiviteten på universitetet idag.

Sedan blev det att stå i valstugan ett tag, besöka mitt bokförlag och att arbeta på partiexpeditionen innan det bar av till Robertsfors och valmöte på kvällen. Runt 40 personer på ett möte med Vänsterpartiet i Robertsfors är inte illa alls, tvärtom, det största möte som partiföreningen har haft. Bra stämning var det dessutom. Det saknas inte goda tecken i denna valrörelse trots de svaga opinionssiffrorna.

Det värsta med att vara så aktiv i valrörelsen varje dag är att man inte hinner följa valrörelsen via TV och radio. Det är ju medias bild som är den som ”räknas” och som folk talar om. Jag har i alla fall uppfattat att vi har föreslagit fri tandvård för unga upp till 25 år idag, det är ingen dålig reform. Rödgröna löften om höjda studiemedel med höjd bidragsdel för studenter, fri tandvård och förslag om gratis kollektivtrafik för studenter från Vänsterpartiet innebär sammantaget ett betydande ekonomiskt lyft för studenter som har halkat efter ekonomiskt. VSFarna var också klart nöjda med det.

En reaktion på “Välkommen till det röda universitetet

  1. Det röda universitetet?? Det tyckte kommunisterna tydligen var roligt, men det återfaller nog så småningom bara på dom själva. Direkt osmakligt. Men det förstår dom väl knappast själva.

    Så någon annan får väl ta på sig uppgiften att försöka förklara detta för dem, om de kan och vill lyssna. Hoppas alltså att några försigkomna goda demokrater bland övriga studenter tar på sig denna uppgift. Och/Eller universitetets ledning?

Kommentera