Svensk trupp lämnar Afghanistan om vi rödgröna vinner – en seger för (V)

Så kom den, den rödgröna uppgörelsen om Afghanistan. Det är en bra uppgörelse och en tydlig seger för Vänsterpartiet i det rödgröna samarbetet. Antalet trupper ska inte öka som de borgerliga vill. Istället ska trupperna dras tillbaks med start nästa år, 2011. Den siste svenska soldaten ska ha lämnat landet i början på 2013. Hela insatsen ska få en civil chef. Visst skulle jag gärna ha haft ett ännu snabbare slut på den svenska militära insatsen. Trots det råder det inget tvivel om att den här uppgörelsen är en stor framgång för Vänsterpartiet. Vi ska inte längre delta i det USA-ledda kriget i Afghanistan. Istället ska den civila hjälpen öka.

De som har sagt att vänstern säljer ut sig och inte kan påverka i den här frågan har fått fel. Grundligt fel. Att gå till val på den här uppgörelsen är dessutom en klar tillgång för hela det rödgröna regeringsalternativet.

läs mer i DN, SvDAftonbladet, Expressen, Sydsvenskan och ekot.

6 reaktion på “Svensk trupp lämnar Afghanistan om vi rödgröna vinner – en seger för (V)

 1. Bra!
  De som stödjer kriget ”glömmer” några saker:
  1. Den regim som Sverige är där och stödjer med vapenmakt är också en islamistisk regim som förespråkar sharia-lagar.
  2. Det var USA som grundade det som nu är talibanerna.
  3. Alliansregeringen stödjer (säljer bl a vapen till) den islamistiska regimen i Saudiarabien som är minst lika illa som talibanerna.
  De som stödjer USA:s krig mot Afghanistan är lika stora hycklare som de som stödde Sovjets krig mot Afghanistan på 80-talet.
  Givetvis ska vi dra tillbaka våra trupper från Afghanistan.

 2. Pingback: Två tunga besked Sverige lämar Afghanistan och barnomsorgen byggs ut « Jöran Fagerlund

 3. Min bedömning: en stor majoritet av svenskarna stöder ett tillbakadragande av vår militär från Afg. Men det är ingen fråga som mätbart påverkar folks partiväljande i sep. Det gör mycket mer närliggande, bokstavligt och bildlikt, saker.

 4. Pingback: Bra beslut av de rödgröna! « Johannes Blogg.

 5. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-28 FM

Kommentera